Vrouwelijke superhelden en rebelse schrijfsters in Oostblok

 

In de week van Internationale Vrouwendag verwelkomen wij vrouwelijke superhelden en een rebelse schrijfster in Oostblok. 💪

Op 2 en 3 maart is de voorstelling LET ME BE YOUR HERO, BABY te zien van Birgit Welink. Te midden van het zand en de karkassen staan vijf meisjes. Zij noemen zichzelf Lone Ranger Girl, Rock Slide Girl, Red Torpedo Girl, Swamp Thing Girl en Hot Spot Girl. Wie van hen gaat de wereld redden? Geïnspireerd door de heldin Antigone in de klassieker van Sophocles proberen ze zich staande te houden in de wereld van nu. Maar wie is de vijand en hoe ver willen ze gaan voor een echte heldendaad?

Op 11 maart staat de rebelse schrijfster Yvonne Keuls bij ons op het podium. Yvonne is een verhalenverteller pur sang en brengt een ode aan Hella S.Haasse. Zoals ik jou ken, ken jij mij biedt een geweldig inkijkje in de televisiewereld van de jaren zestig en zeventig, én in de literaire wereld van die tijd, met vergeten schrijvers als Couperus en Vestdijk. Yvonne Keuls beschrijft de groeiende populariteit van de televisie en de emancipatie van de vrouw, evenals de generatie die ‘dat Indische leven’ in Nederland zo mist. Maar bovenal toont dit prachtige verhaal op ontroerende wijze de klievende momenten in het leven van de twee schrijfsters, die van grote betekenis zijn geweest voor hun vriendschap.

4
Yvonne Keuls – Zoals ik jou ken, ken jij mij