Oproep Theater na de Dam 2018

 

GEZOCHT: Jonge toneelspelers

Oostblok is op zoek naar jonge toneelspelers tussen de 11 en 21 jaar voor Theater na de Dam. In het kader van deze landelijke theatermanifestatie maken theatermakers Jelle Zijlstra en Nilay Ceber een voorstelling o.a. gebaseerd op verhalen van ouderen uit Oost die jong waren tijdens de oorlog.

Het project bestaat uit twee delen. In het eerste deel interviewen we ouderen en verzamelen we materiaal over de oorlog. Ook krijg je een dag workshops en bezoek je een voorstelling. Vervolgens maken we gebaseerd op dit onderzoek een voorstelling op een bijzondere locatie in Amsterdam Oost.

Dus ben jij: in de leeftijd 11 t/m 21 jaar, houd je van toneelspelen of heb je het altijd al eens willen doen? Woon je in Amsterdam en kun je 4 en 5 mei meespelen in de voorstelling? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar jellezylstra@gmail.com.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond 16 maart omstreeks 18:00 uur in Theater Oostblok. Op zaterdag 24 maart vinden omstreeks 16:00 de interviews met ouderen plaats. Repetities zijn tijdens de tweede week van de meivakantie en op een aantal vrijdag- en zaterdagavonden in april.

We hopen van je te horen!

Jelly en Nilay

GEZOCHT: Persoonlijke verhalen uit WOII voor theaterproject met jongeren

Oostblok zoekt voor Theater na de Dam verhalen van mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren. We zijn met name op zoek naar mensen die in Amsterdam Oost verbleven tijdens de oorlog. Ook zijn we erg geïnteresseerd in de verhalen van ouderen met een niet-westerse  achtergrond die de oorlog buiten Europa hebben meegemaakt.

Gebaseerd op de verhalen die we verzamelen wordt een voorstelling gemaakt die wordt gespeeld door jongeren op 4 en 5 mei, in het kader van de landelijke theatermanifestatie Theater na de Dam.

Als u geïnteresseerd bent in het delen van uw verhaal met jongeren, kunt u contact opnemen met één van de makers van de voorstelling, Jelle Zijlstra: 06-51247898 of jellezylstra@gmail.com. U wordt dan op de hoogte gehouden en uitgenodigd voor de vertelbijeenkomst in Oostblok op zaterdagmiddag 24 maart.

We hopen van harte van u te horen.

Jelle Zijlstra en Nilay Ceber