Oostblok zoekt Jeugdtheatermaker

Oostblok zoekt per 1 februari 2015

Jeugdtheatermaker
aantal uur: naar eigen inzicht / 6-8 uur per week
plaats / locatie: Amsterdam
deze functie betreft een betaalde functie

Oostblok is hét podium van Amsterdam Oost en biedt theater, dans, muziek, debat, film en literatuur en is 100 dagen per jaar geprogrammeerd.
Oostblok is ook hét jeugdpodium van Amsterdam Oost, met voor elke leeftijd spannende, grappige en muzikale voorstellingen. Improvisatietheater van collectief Wonderland voor de aller-aller-kleinsten (1+). Een maandelijkse peuterochtend (2+) op woensdag waar werkelijk alles voorbij komt: muziek, dans, muziektheater en toneel. Daarnaast organiseren we vakantieprogramma’s voor 3+ en familiezondagen waar we beurtelings 4+, 6+ en 8+ programmeren. Kinderen kunnen in Oostblok ook zelf aan de slag bij de workshop Show your Skills (7+) en de theaterlessen op woensdagmiddag (6-8 jaar en 8-12 jaar).

Functie-inhoud
Per maart 2015 is de eerste zondag van de maand gereserveerd voor een nieuwe vaste bespeler. Een jeugdtheatermaker met ervaring in het maken van 4+ voorstellingen. Een maker die een podium zoekt. De vacature is in eerste instantie voor vier voorstellingen in seizoen 14/15; de eerste zondag van maart, april, mei en juni. Een feuilleton of een reeks voorstellingen in dezelfde serie.

Dus: heb jij vier voorstellingen in de kast staan? Een theaterconcept dat je elke maand opnieuw, anders en spannend in kunt vullen? Ben je onderdeel van een collectief makers dat staat te trappelen om voorstellingen voor kinderen te maken en te spelen?

Functie-eisen
* aantoonbaar (enige) ervaring in jeugdtheater
* een leuk en spannend concept of idee
* gedeelde verantwoordelijkheid voor PR
* leveren: de eerste zondag van de maand om 16:00 een jeugdvoorstelling van max 60 min.

Geboden wordt
* Een bescheiden garantiesom per voorstelling plus partage 70/30.
* Een plek om vlieguren te maken
* begeleiding vanuit programmering en PR
* 1 á 2 montagedagen (in overleg met techniek)

Contactinformatie sollicitatie

Stuur je CV, een motivatiebrief en een plan (max 1 A4) vóór 14 januari 2015 naar matthia@oostblok.nl. Gesprekken zijn eind januari.

Meer informatie via e-mail of telefoon

matthia@oostblok.nl / 020 665 4568