Jeugdtheaterlessen in Theater Oostblok

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen zich in Theater Oostblok ontwikkelen als jonge theatermakers. In een speelse ruimte werken theaterdocenten Molly van Scherpenberg en Johanna Biesewig , aangevuld door gastdocenten, met de leerlingen toe naar een echte voorstelling voor ouders en vrienden in de theaterzaal!

De lessen voeden de verbeelding, prikkelen de fantasie en verbreden het perspectief. Hoofdingrediënten zijn spelplezier, samenspel, improviseren, scènes maken en interdisciplinaire kennismakingen.

We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. Zo leren ze samenwerken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.

Docenten

De lessen op de woensdag (groepen 3 t/m 5) worden gegeven door theatermaker en -docente Molly van Scherpenberg

De lessen op de maandag (groepen 6 t/m 8) worden gegeven door theatermaker en –docente Johanna Biesewig.

Vanaf 2019 werken wij ook samen met gastdocenten van Cultura Nederland, dé specialist in Cultuuronderwijs, die met masterclasses verbindingen leggen met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek.

Praktische info

De cursus is opgedeeld in twee blokken per jaar. Een blok bestaat uit 15 lessen, inclusief een proefles, twee masterclasses van een gastdocent/maker en een meespeel middag voor vrienden én ouders. Ook wordt er een voorstelling of try out in ons eigen theater bezocht. Elk blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en ouders in onze theaterzaal!

De lessen zijn opgesplitst in twee groepen:

Woensdag 14:30-15:30 Groep 1 (groepen 3, 4 & 5)
Maandag 16:00-17:30 Groep 2 (groepen 6, 7 & 8)

Halverwege een blok een proefles volgen of instromen? Dat kan!
U kunt hierover contact opnemen met Elise (coördinator) door te mailen naar theaterlessen@oostblok.nl

 

PhotoSzilviToth_Oostblok_theaterlessen_presentatie_012017155
PhotoSzilviToth_Oostblok_theaterlessen_presentatie_012017_33
PhotoSzilviToth_Oostblok_theaterlessen_presentatie_012017_15
PhotoSzilviToth_Oostblok_theaterlessen_presentatie_012017178