Jeugdtheaterlessen in Theater Oostblok

Kinderen mogen zich hier in onze theaterzaal ontwikkelen als jonge theatermakers. De lessen voeden de verbeelding, prikkelen de fantasie en verbreden het perspectief. Spelplezier en interdisciplinaire kennismakingen zijn daarbij belangrijke ingrediënten.

Artistiek en inhoudelijk

Bij ons krijgen de kinderen les in een echte theaterzaal. Elk blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. In masterclasses van gastdocenten worden er verbindingen gelegd met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en de presentaties.

We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel! Zo leren ze samen werken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.

Praktische info

Een blok bestaat uit 15 lessen, inclusief twee masterclasses van een gastdocent/maker en een meespeel middag voor vrienden én ouders. Ook wordt er een voorstelling of try out aan huis bezocht. Het blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en ouders in onze theaterzaal!

Inschrijven voor de cursus gaat per blok. Het volgende blok start in februari.

Als er vragen zijn, schroom niet om contact op te nemen met Elise door te mailen naar theaterlessen@oostblok.nl

Meer informatie over jeugdtheaterlessen 2018-2019

PhotoSzilviToth_Oostblock_theaterlessen_presentatie_012017_2607
PhotoSzilviToth_Oostblock_theaterlessen_presentatie_012017_2391
PhotoSzilviToth_Oostblock_theaterlessen_presentatie_012017_1608