Jeugdtheaterlessen in Theater Oostblok

Kinderen mogen zich hier in onze theaterzaal ontwikkelen als jonge theatermakers. De lessen voeden de verbeelding, prikkelen de fantasie en verbreden het perspectief. Hoofdingrediënten zijn spelplezier, samenspel, improviseren, maken en interdisciplinaire kennismakingen. 

Artistiek en inhoudelijk

Bij ons krijgen de kinderen les in een echte theaterzaal. Dit blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. Lichaam, stem en tekst komen aan bod. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en werken we toe naar een eindpresentatie.

Dit blok werken wij ook samen met gastdocenten van Cultura Nederland, die met masterclasses verbindingen leggen met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek.

We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. Zo leren ze samen werken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.

Docenten

De lessen op de woensdag worden gegeven door theatermaker en -docente Molly van Scherpenberg (links)

De lessen op de maandag worden gegeven door theatermaker en –docente Johanna Biesewig (rechts).

   

Praktische info

Een blok bestaat uit 15 lessen, inclusief een proefles, twee masterclasses van een gastdocent/maker en een meespeel middag voor vrienden én ouders. Ook wordt er een voorstelling of try out aan huis bezocht. Het blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en ouders in onze theaterzaal!

Inschrijven voor de cursus gaat per blok. Het volgende blok is van februari tot juni. Aanmelden kan via het aanmeldformulier aan de rechterkant van deze pagina. De uiterlijke inschrijfdatum is 25 januari!

Liever eerst een proefles volgen?

De eerste les (4 & 6 februari) kan ook als losse proefles voor €10,- gevolgd worden. Aanmelden voor alleen de proefles kan door te mailen naar theaterlessen@oostblok.nl ovv ‘Aanmelden Proefles’. Er kan dan na de proefles nog ingeschreven worden op het hele blok.

Klik hieronder voor meer informatie over de data, tijden en kosten. Als er vragen zijn kunt u contact op te nemen met Elise (coördinator) door te mailen naar theaterlessen@oostblok.nl

Meer informatie over jeugdtheaterlessen 2019.

PhotoSzilviToth_Oostblok_theaterlessen_presentatie_012017155
PhotoSzilviToth_Oostblok_theaterlessen_presentatie_012017_33
PhotoSzilviToth_Oostblok_theaterlessen_presentatie_012017_15
PhotoSzilviToth_Oostblok_theaterlessen_presentatie_012017178

 INSCHRIJFFORMULIER

Naam leerling
Geboortedatum leerling
Naam basisschool + eindtijden schoolrooster
Bijzonderheden met betrekking tot de gezondheid/ontwikkeling van het kind
Per februari 2019 zit ik in groep:
Naam ouder
Telefoonnummer ouder
Adres