Wij starten in september met een nieuwe reeks jeugdtheaterlessen in Theater Oostblok!

Kinderen mogen zich hier in onze theaterzaal ontwikkelen als jonge theatermakers. De lessen voeden de verbeelding, prikkelen de fantasie en verbreden het perspectief. Spelplezier en interdisciplinaire kennismakingen zijn daarbij belangrijke ingrediënten.

Artistiek en inhoudelijk

Bij ons krijgen de kinderen les in een echte theaterzaal. Elk blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. In masterclasses van gastdocenten worden er verbindingen gelegd met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en de presentaties.

We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel! Zo leren ze samen werken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.

Docente

De lessen op de woensdag worden gegeven door theatermaker en -docente Molly van Scherpenberg: Zij studeerde af aan de Theaterschool in Utrecht.

‘ Tijdens een stage in Antwerpen heb ik de doelgroep van kinderen tussen 6 en 12 jaar goed leren kennen. Ik merkte dat het begeleiden heel natuurlijk verliep en de kinderen zich snel bij mij thuis voelden. Theater is zo mooi om te combineren met deze doelgroep, omdat zij zelf nog zo veel met verbeelding bezig zijn en soms wel de werkelijkheid en verbeelde werkelijkheid door elkaar halen. Het lijkt mij heel erg boeiend om vanuit de beleving van het kind een voorstelling te maken. Een kruisbestuiving van realiteit en fantasie ’

Voor de lessen op de maandag zijn we nog op zoek naar een geschikte docent.

Praktische info

Een blok bestaat uit 15 lessen, inclusief twee masterclasses van een gastdocent/maker en een meespeel middag voor vrienden én ouders. Ook wordt er een voorstelling of try out aan huis bezocht. Het blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en ouders in onze theaterzaal!

Inschrijven kan via het formulier op deze pagina. Betalingen worden gefactureerd.

De eerste les (17 of 19 september) kan als losse proefles voor €5,- gevolgd worden. Om de rest van de reeks dan ook mee te kunnen doen ontvangen we uiterlijk 21 september een definitieve inschrijving. Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar en vol = vol ! 

Als er nog vragen zijn, schroom niet om contact op te nemen met Elise door te mailen naar theaterlessen@oostblok.nl

Meer informatie over jeugdtheaterlessen 2018-2019

PhotoSzilviToth_Oostblock_theaterlessen_presentatie_012017_2607
PhotoSzilviToth_Oostblock_theaterlessen_presentatie_012017_2391
PhotoSzilviToth_Oostblock_theaterlessen_presentatie_012017_1608

Inschrijfformulier

Naam leerling
Geboortedatum leerling
Geslacht leerling
Naam basisschool + eindtijden schoolrooster
Bijzonderheden met betrekking tot de gezondheid/ontwikkeling van het kind
Per 1 september 2018 zit ik in groep:
Naam ouder
Telefoonnummer ouder
Adres