Wie de f*** is oom Jo?

Carolien van den Berg

Carolien van den Berg neemt haar publiek mee op de zoektocht naar het unieke overlevingsverhaal van haar vader in de Tweede Wereldoorlog, na zijn spectaculaire ontsnapping uit de rijdende trein naar kamp Westerbork. Carolien duikt de archieven in. Als een detective legt ze haar familiegeschiedenis bloot, langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er met haar vader, Oom Jo en oma is gebeurd.

Tegelijkertijd is Wie de f*** is oom Jo? het verhaal van een dappere 17-jarige Amsterdamse jongen die met de dood op de hielen het leven ontdekt. Een leven als in een spannend jongensboek. De lichte toon maakt de voorstelling toegankelijk voor een breed publiek.

In een dynamisch videodecor met archiefbeelden, familiefilms en foto’s ontdekt Carolien het verhaal dat haar vader haar nooit kon vertellen. De vragen die ze zichzelf stelt over de gebeurtenissen van toen,  worden vragen die in het heden iedereen aangaan.

Innemende persoonlijke inzet in bijzonder oorlogsverhaal.★★★★ de Theaterkrant

Integer. Vertellend. Persoonlijk. Dat zijn de woorden om de voorstelling Wie de f*** is oom Jo te typeren. ★★★★ de Theaterkrant

Wie de F**ck is oom Jo, Carolien van den Berg
Wie de F**ck is oom Jo, Carolien van den Berg
Wie de F**ck is oom Jo, Carolien van den Berg
(c) Ben van Duin

Carolien van den Berg
Carolien van den Berg speelde na haar studie aan de Theaterschool Amsterdam in diverse theater- film- en televisieproducties, waaronder in de bekende VPRO-serie De Freules. Ze ontving in 1983 een Gouden Kalf als beste actrice voor haar rol in de film ‘Vroeger kon je lachen’ van de befaamde Bert Haanstra. Zij speelt nu in de tv-serie ‘Celblok H’ op SBS6 en is nu te zien in de familiefilm ‘Hotel met de grote L’.

Script en spel Carolien van den Berg regie Matin van Veldhuizen dramaturgie Manon Wittebol videodecor Morgana Machado Marques lichtontwerp Gé Wegman beeld Studio Matusiak & Eddy Wenting Productie Stichting Klaartje Dormits – van den Berg I Theater om niet te vergeten

BESTEL KAARTEN

Datum: donderdag 19 april 2018
Tijd: 20:30 uur
Genre: documentair theater

De allerlaatste kans om deze voorstelling in Amsterdam te zien!

Online zijn kaarten €2,- goedkoper.