PomPomPom (1.5 – 3 jaar)

Moussé Dramé

De succesvolle serie PomPomPom is dit seizoen weer van start gegaan. PomPomPom zijn meedoe-concertjes op de woensdagochtend in Theater Oostblok voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar, samen met hun papa’s, mama’s, ooms, tantes, oppas, oma’s of opa’s. Twee bijzondere topmusici spelen voor en met de kinderen. 

PomPomPom is een coproductie van Oorkaan en Podium Mozaïek 

13 FEB & 17 April 10:00 & 11:00 uur
PERCUSSIE met Moussé Dramé (van Djembé Dramé) 

6 MAART 10.00 & 11.00 uur
UD met Mehmet Polat (van het Mehmet Polat Trio)


MUSICI

Mehmet Polat 

Mehmet Polat is ud speler, componist, ensemble leider en solist. Met zijn ensemble het Mehmet Polat trio heeft hij bekendheid verworven en veel internationale tours gemaakt. Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Hij heeft een eigen techniek ontwikkeld om verder te kunnen kijken dan de beperkingen van zijn eens zo traditionele instrument. Met zijn nieuwe techniek voor de linkerhand speelt hij meer moderne en verder ontwikkelde muziekstukken. Ook heeft hij een eigen ud ontwikkeld met twee extra bas-snaren om de reikwijdte en functie van zijn instrument te vergroten. 

Moussé Dramé 

Moussé vertelt dat hij al vanaf zijn geboorte omringd werd door muziek. Elke maand was er een “Djalifoli” bij hem thuis. De belangrijke instrumenten voor dit feest, zoals de djembé, talking drum, doundoun, kora, kamalinkoné, bolon, xalam en de kalabassen in water stonden altijd bij de familie. Moussé herinnert zich een enorme djembé, waar alle kinderen van de familie dol op waren. Hij was als een stuk goud voor hen. Sinds 1998 woont Moussé in Amsterdam en in 1999 zet hij samen met zijn vrouw Turid Dramé het bedrijf Djembé Dramé op. Daarnaast verzorgt hij workshops in Nederland, België, Frankrijk, de Verenigde Staten, Zwitserland tot in China waar ze hem inmiddels hebben ontdekt. 

Zie ook onze website voor meer informatie: https://oorkaan.nl/concerten/pompompom/ 

BESTEL KAARTEN

PERCUSSIE met Moussé Dramé

Datum: 13 februari
Tijd: 10:00 & 11:00
Duur: 40 minuten

Online zijn kaarten €1,- goedkoper.