Pleinmuziek bij Oostblok

Fee Gloria en Nawras Altaky

Zondagmiddag luistermuziek bij Theater Oostblok!

Deze zomer kun je op zondagmiddag vanaf 15:00 onder het genot van een koffie, hapje of borrel bij Restaurant Oostblok genieten van muziek in het restaurant en op het plein. Theater Oostblok heeft een aantal muzikanten uit de buurt en de stad uitgenodigd voor deze zomerse concerten. Voor de rest van de middag geldt er een open call.

Wil je ook het podium van oost betreden en jouw muziek laten horen? Stuur dan een mail naar elise@oostblok.nl

12 augustus met Fee Gloria en Nawras Altaky
19 augustus met Rose Marin en Stadspiraat
26 augustus met Innersoul en Annabel Laura
2 september met Rufus Kain, Dick Pels en Suzewind

12 augustus vanaf 15:00

Fee Gloria

De afgelopen tijd is Fee Gloria bezig geweest op een nieuwe manier muziek te maken. Uit urenlange improvisatiesessies met de piano zijn een aantal te gekke ballads met een rauw randje ontstaan. Afgelopen maart had zij haar Try Out in de Admiraal en sinds dat moment is ze op de Amsterdamse muziekpodia niet meer weg te denken.
‘ Mijn piano en ik zingen voor jou een wiegelied zo brutaal als stadionrock.
Als ik fluister, fluistert jouw hele stadion mee en valt ‘ie in een gelukzalige droom.

Ik zing over dingen die ik mezelf nooit zou verklappen. Ik stotter, jij lacht en samen hebben we ‘t concert voor even afgelast.

Wakker worden! Verder spelen, de maan aan brullen, je stem opkrullen! ‘

Nawras Altaky  

Het is een eer om aan te kondigen dat Nawras Altaky zijn prachtige muziek naar het plein van Theater Oostblok zal brengen.

Nawras Altaky, geboren in Al Swida’a in het zuiden van Syrië, kwam in 2015 als 21-jarige naar Nederland. Meteen trok hij de aandacht met zijn subtiele zang en oud-spel, wat hem onder andere vorige zomer in Paradiso naast Caro Emerald deed belanden bij een benefietconcert van Sounds of Change. Nu is hij naast solist ook actief in verschillende groepen en vertolkt hij een breed scala aan Arabische muziekstijlen: van klassiek en jazz tot folklore en traditionals uit zijn vaderland.