NTF JONG: Anansi en de nieuwe wereld (4+)

Blokland & Blackman

Al jaren worden de verhalen van Anansi de spin, afkomstig uit Afrika, verteld. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop door mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor om te krijgen wat hij wilt. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar wat rechtvaardigheid is en hoe je die kan krijgen zijn vragen wat in de Anansi-verhalen afkomstig uit Afrika continue aan de kaak worden gesteld.

In Anansi en de nieuwe wereld nemen Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee in de reis van Anansi naar het westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder die ene zwarte bladzijde van de geschiedenis aan te raken. Hoe heeft Anansi tussen de witte letters door zijn spel met rechtvaardigheid kunnen spelen?

Een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd hun mening te geven over rechtvaardigheid en de manieren waarop (activisme, passivisme) je die kan krijgen.

Regie Dorothy Blokland en Yahmani Blackman Concept & spel Yahmani Blackman en Dorothy Blokland Animatie & illustratie Zindzi Witte
Fotografie Angela Tellier

BESTEL KAARTEN

Datum: zondag 16 september 2018
Tijd: 15:00 uur
Duur: 45 minuten
Genre: theatervertelling

Online zijn kaarten €1,- goedkoper.