Monsters! (6+)

Duda Paiva Company

Het beest ben je zelf

Na het succes van De Grieken komt Duda Paiva Company met een nieuwe voorstelling over de mysterieuze en grappige figuren uit de Griekse mythologie. Monsters! gaat over een viertal mythologische wezens, die als gevolg van een goddelijke interventie half mens en half beest zijn geworden: de Minotaurus, koningin Lamia, Chiron de Kentaur en de Harpie.

Deze wezens van water, lucht, aarde en vuur delen hun verhalen met het publiek en gaan soms ook met hen in gesprek. Een enkele keer vragen de monsters om assistentie van de kinderen in het publiek. Pas dan goed op! Soms blijkt het meest weerzinwekkende beest een klein hartje te hebben en blijkt het allerliefste, onschuldig ogende oude vrouwtje een enge heks; wat je ziet is niet wat je krijgt…beoordeel dus mensen niet op hun uiterlijk!

De monsters worden gevoerd, verzorgd en getemd door de jonge held Narcissus. Heeft Narcissus de monsters werkelijk onder controle? Het gevecht tussen dierlijk en menselijk zijn, is constant aanwezig. Narcissus moet er daarom voor waken, dat de rollen zich niet keren en hij zelf degene blijkt te zijn die wordt getemd.

**** theaterkrant      **** volkskrant 
‘Monsters​ balanceert prettig op de scheidslijn tussen net-echt en overduidelijk-nep’

concept/regie Duda Paiva dramaturgie Kim Kooiman spel Josse Vessies, Cat Smits, Tim Velraeds poppen Duda Paiva, Justyna Banasiak, André Mello, Tim Velraeds compositie Wilco Alkema licht Mark Verhoef beeld Daniel Patijn kostuum Atty Kingma   tekst advies Harriet Stroet repetitor Ederson Xavier productie Marijana Mikolcic coproducent Korzo

BESTEL KAARTEN

Datum: 16 maart 2019
Tijd: 16:00
Duur: 60 minuten
Genre: Poppen / slapstick

Online zijn kaarten €1,- goedkoper.