Leo Africanus

AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST

Leo Africanus is een muzikale vertelling over het leven van de legendarische Andalusische én Afrikaanse wereldreiziger Hassan El Wazzan.

Na de val van Granada (1492) moest hij als tienjarig kind vluchten en zou hij zijn identiteit nooit meer ontlenen aan een land, een stad en een specifieke cultuur of religie. Wat maakt de mens wie hij is?

Decennia na zijn vlucht uit Granada komt El Wazzan via omzwervingen bij het hof van paus Leo X terecht. De paus raakt volledig in de ban van zijn reisverhalen. Wie is deze man? Hassan El Wazzan, Leo Africanus, de Andalusiër, de Moor, de Afrikaan, de moslim, de katholiek, de diplomaat, de slaaf of de schrijver. Op de achtergrond stond de positie van de paus op het spel.

Laat je meeslepen door het epische verhaal van Leo Africanus!

Tekst Aadroun Regie Aadroun en Bart Oomen Concept Amsterdams Andalusisch Orkest Cast Dwight Breinburg, Abdelkarim El Baz, Adam Kissequel Muziek Amsterdams Andalusisch Orkest o.l.v. Ahmed El Maai en Anastasios Sarakatsanos Beeld Rein Kooyman en Abstr3ct Original Kostuum Sanne Oostervink Techniek A-A-Audio Producent Robin Vermeulen Zakelijke leiding Yassine Boussaid Vormgeving Studio Onkruid

LeoAfricanusScenefotos-6_preview
LeoAfricanusScenefotos-5_preview
LeoAfricanusScenefotos-16_preview

 

BESTEL KAARTEN

Datum Vrijdag 26 januari 2018
Tijd 20:00 uur
Duur 80 minuten
Genre theater en muziek

SCHUIF AAN, IN OOSTBLOK
Deze avond is onze keuken geopend. Voor het menu, klik hier. Reserveren via restaurant@oostblok.nl.

Deze voorstelling is opgenomen in het programma van We Are Public. De voor We Are Public gereserveerde plaatsen zijn al vol. Helaas is het niet meer mogelijk om een reservering te maken. Op de avond zelf kunnen We Are Public-leden nog aan de kassa kaarten kopen, mits er plek is.

Online zijn kaarten €2,00 goedkoper dan aan de kassa.