IMPULSE [1/3]

Movementalist

IMPULSE bestaat uit drie avonden waarin de performers de “risk of failure” omarmen en teruggaan naar het tekenbord om samen nieuwe composities en spannende interacties aan te gaan.

In IMPULSE nodigt Movementalist, bestaande uit de choreografen Vincent Verburg en Dayna Martinez Morales,  artiesten uit die interdisciplinair en stijl-overstijgend met elkaar op een avond samen komen, om te performen vanuit een gezamenlijke focus. Het thema is  elke avond anders en faciliteert de kruisbestuiving tussen disciplines zoals Dans, Theater, Performance, Tekst, Muziek, Visuele Kunst en Licht. De samenstelling van de disciplines varieert elke avond. De “instant composition” waar alles in samen komt, gebeurd op de avond zelf. Dat maakt het voor artiesten risicovol, voor het publiek spannend en elke avond uniek!

Voor deze eerste avond uit een reeks van drie ontmoeten elkaar: Christiaan den Donder, Dereck Gayla, Dorit Weintal, Ellen Knops, Gwen Langenberg, Joeri Dubbe, Lucien Denny, Mohamed Azaay, Raphael Vanoli, Vincent Verburg, Yan Joussein.

Concept Vincent Verburg Image Sophie Cousin Video Pablo Alanes Flyer Nils Kroonsberg

SONY DSC
Realidades 13 54 Teatro Municipal La Paz ┬®Javier Ishino
Void 17 Khantu ┬®Movementalist
Pulse15 2 ┬®Eddie de Bie
La Maza 17 Group ┬®Eddie de Bie

Movementalist

Movementalist creëert “sharp edged (multimedia) performances” die uitblinken door echtheid en authenticiteit.Voorop staat niet het Imago van de verschillende dans en theatervormen maar de energie en samenwerking. Het collectief bestaat uit professionele performers met een diverse dans – en theaterachtergrond. In de afgelopen jaren heeft Movementalist op verschillende locaties danstheatervoorstellingen neergezet, waaronder theaters, festivals, dans evenementen en clubs op nationaal en internationaal niveau. Met het doel grenzen tussen de verschillende werelden te doorbreken. Een belangrijke tak is het internationaal contact leggen met kunstenaars uit verschillende culturen. Zo is er samenwerking aangegaan met kunstenaars uit Bolivia, India en Senegal. Plekken waar dans en theatertradities nog sterk onderdeel uitmaken van de culturele samenleving.

De sleutel van Movementalist is de kruisbestuiving tussen authenticiteit, traditie en verandering. Als resultaat komen er bijzondere voorstellingen en uitdagende samenwerkingsverbanden tot stand. Zowel korte projecten als ook langere trajecten die bouwen aan duurzame culturele ontwikkelingen met een lange adem, die zich kenmerken door integriteit, diversiteit, speelsheid, rauwheid en echtheid.

BESTEL KAARTEN

Datum: donderdag 15 november 2018
Tijd: 20:30 uur
Duur: 2 sets van +- 35 min met pauze
Genre: dans, interdisciplinair

Online zijn kaarten €2,- goedkoper