IMPULSE #2

Movementalist

IMPULSE bestaat uit drie avonden waarin de performers de “risk of failure” omarmen en teruggaan naar het tekenbord om samen nieuwe composities en spannende interacties aan te gaan.

IMPULSE nodigt artiesten uit die interdisciplinair en stijl-overstijgend met elkaar op een avond samen komen, om te performen vanuit een gezamenlijke focus. Het thema is elke avond anders en faciliteert de kruisbestuiving tussen disciplines zoals Dans, Theater, Performance, Tekst, Muziek, Visuele Kunst en Licht.

De samenstelling van de disciplines varieert elke avond en wordt gecureerd door choreografen Vincent Verburg en Dayna Martinez Morales. De “instant composition” waar alles in samenkomt, gebeurd op de avond zelf. Dat maakt het voor artiesten risicovol, voor het publiek spannend en elke avond uniek!

In de tweede editie van IMPULSE ontmoeten elkaar:

Dans

Dayna Martinez Morales
Shailesh Bahoran
Robin Rigiani
Vincent Verburg
Izabela Pacewics
Cherif Zaouali

Visual

Lieuwe Van Gogh

Muziek

Pablo Alanes
Roberto Callisaya

Lights

Ellen Knops

Concept Vincent Verburg Image Sophie Cousin

SONY DSC
Realidades 13 54 Teatro Municipal La Paz ┬®Javier Ishino
Void 17 Khantu ┬®Movementalist
Pulse15 2 ┬®Eddie de Bie
La Maza 17 Group ┬®Eddie de Bie

Movementalist

Movementalist creëert “sharp edged (multimedia) performances” die uitblinken door echtheid en authenticiteit.Voorop staat niet het Imago van de verschillende dans en theatervormen maar de energie en samenwerking. Het collectief bestaat uit professionele performers met een diverse dans – en theaterachtergrond. In de afgelopen jaren heeft Movementalist op verschillende locaties danstheatervoorstellingen neergezet, waaronder theaters, festivals, dans evenementen en clubs op nationaal en internationaal niveau. Met het doel grenzen tussen de verschillende werelden te doorbreken. Een belangrijke tak is het internationaal contact leggen met kunstenaars uit verschillende culturen. Zo is er samenwerking aangegaan met kunstenaars uit Bolivia, India en Senegal. Plekken waar dans en theatertradities nog sterk onderdeel uitmaken van de culturele samenleving.

De sleutel van Movementalist is de kruisbestuiving tussen authenticiteit, traditie en verandering. Als resultaat komen er bijzondere voorstellingen en uitdagende samenwerkingsverbanden tot stand. Zowel korte projecten als ook langere trajecten die bouwen aan duurzame culturele ontwikkelingen met een lange adem, die zich kenmerken door integriteit, diversiteit, speelsheid, rauwheid en echtheid.

 

De tweede editie van IMPULSE op 14 februari is gratis te bezoeken door leden van WeArePublic.
Let op: beperkte capaciteit, dus reserveren via info@oostblok.nl

BESTEL KAARTEN

Datum: donderdag 14 februari
Tijd: 20:30 uur
Duur: 2 sets van +- 35 min met pauze
Genre: dans, improvisatie, interdisciplinair
Bijzonderheden: Language no problem

Online zijn kaarten €1,- goedkoper