Imagine the silence (14+)

De Jonge Republiek

De muzikale voorstelling Imagine the Silence is een schaamteloze zoektocht naar identiteit, imago en seksualiteit. Drie jonge actrices met verschillende roots zoeken antwoorden op vragen waar veel opgroeiende jongeren mee bezig zijn. Ben je al iemand of moet je nog iemand worden? Wie of wat bepaalt je identiteit? Hoe houd je de macht over je eigen lijf en leven? Kun je als vrouw een man aanranden of kan het alleen andersom? Net als in het dagelijks leven ontstaat uit ieder antwoord een nieuwe vraag. Al die vragen leiden tot meer keuzes, meer chaos, meer lawaai. Maar hoe zoek je in dat geweld van alledag de stilte in jezelf?

Dorothy Blokland, Joske Koning en Birgit Welink vertellen met veel moed en humor hun eigen verhaal en pluizen tegelijkertijd een beroemde gruwelmythe uit van de Griekse schrijver Ovidius over Philomela en Procne, twee zussen die speelbal zijn van het lot. Ze worden bruut overweldigd, maar ontdekken hun eigen kracht en slaan keihard terug.

Een #MeToo verhaal van 2000 jaar geleden, verteld door powergirls van nu. Imagine the Silence raakt alles aan waar vrouwen en mannen tot op de dag van vandaag aandacht voor vragen. Brutaal, speels, mythisch en eigentijds muziektheater met veel pussy power.

In een wereld waarin alles zo veranderlijk is, is het prettig het idee te hebben dat jij zelf een solide centrum bent. Maar dat idee van continuïteit in onze identiteit wordt door de makers in twijfel getrokken. Het is de schijn van continuïteit, die we creëren met hokjes en labels die een houvast geven, maar daardoor ook beperken. En anderen het idee geven dat je conclusies kunt verbinden aan factoren die soms niet eens een (welbewuste) keuze zijn. Dat grote borsten seks betekenen en okselhaar dat je een feminist bent. Elise van Dam in Theaterkrant april 2017

  Lees de hele recensie hier >>


Concept, regie, tekst Silvia Andringa Spel, tekst Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink Muzikale leiding Laurens Joensen Regieassistent Ludy Graffelman Decor Elze van den Akker Kostuums Arien de Vries Techniek Tom Brinkkemper Licht Paul Jonker Zakelijke leiding Gysèle ter Berg Publiciteit Julia Rachman Grafisch ontwerp Serena Kloet Publiciteitsbeeld Saris & den Engelsman Scènefotografie Moon Saris Met dank aan Bouke Oldenhof, Het Laagland, Ostade A’dam, Theater Sonnevanck

IMG_5159
IMG_5170
IMG_5169
IMG_5168
IMG_5167
IMG_5158
IMG_5157

Over De Jonge Republiek

In 2015 richtte Silvia Andringa De Jonge Republiek op. Een gezelschap dat gelaagd, beeldend en muzikaal teksttheater maakt voor zowel jongeren als volwassenen. Een rode draad in de voorstellingen zijn de thema’s identiteit en de dualiteit van het leven. Hoe kom je tot keuzes, hoe bepaal je je richting en weet je wie je bent? Dit leidt tot indringend, energiek en actueel theater, dat haar publiek messcherp weet te raken.

www.dejongerepubliek.nl

BESTEL KAARTEN

Datum: vrijdag 23 november 2018
Tijd: 19:30 uur
Duur: 70 minuten
Genre: muziektheater

Online zijn kaarten €1,- goedkoper


GROEPSACTIE:

Kom met je klas of vriendengroep naar de voorstelling Imagine The Silence op vrijdag 23 november en ontvang 50% korting per kaartje!

Voor groepen van 10 of meer personen maken wij een leuke deal. Verjaardagsfeestje? Uitje met je collega’s, de sportclub of theaterklas? Neem nu je klas of vriendengroep mee en ontvang 50% korting!

Reserveren doe je door te mailen naar info@oostblok.nl of te bellen naar 020 665 45 68