Goeroe

Goed is Goed Producties

‘Geen enkel volk kan zo beleefd zo agressief zijn als het Nederlandse (Rodaan al Galidi)’

Goeroe is een voorstelling met Huub Smit (Comedy Central Popoz, NewKids, Mannen komen van Mars) in de hoofdrol. Een voorstelling over macht, manipulatie en mindfucking die #metoo-technisch niet actueler had kunnen zijn. Deze productie stelt het gemak aan de kaak waarmee we anderen macht over onszelf geven. Waar anderen duidelijk ‘nee’ verstaan, hoort hoofdpersonage Günther een ‘geblokkeerde ja’.


(c) Kim Pattiruhu

In onze maakbare samenleving van kant-en-klaar maaltijden, niet-teveel-nadenken-media en hoe-het-hoort-hypocrisie is het logisch dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Je gaat je bijna afvragen hoe we überhaupt overeind blijven. Gelukkig maar dat er zoveel levenscoaches, lifestyle trainers en geluks-goeroes rondlopen die de wijsheid in pacht hebben. Kwestie van even de trukendoos opentrekken en hoppa, de perverse weg naar perfectie ligt weer wagenwijd open. Met Goeroe zet Goed is Goed Producties wederom een zonnige voorstelling neer over de menselijke schaduwzijde. Stralend middelpunt is Günther, goeroe extraordinair.

Onder het motto ‘elke nee is eigenlijk een verkrampte ja’ helpt Günther mensen die vastzitten. Wars van manipulatie en mind-games, geheel onbaatzuchtig en met gedegen kennis van zaken houdt hij ons een spiegel voor. Toch?

De andere rollen worden vertolkt door Karen Sibbing, een Nederlandse actrice die het afgelopen decennium is doorgebroken is in Australië en een wereldtournee had in een voorstelling van Falk Richter / Anouk van Dijk, en Rutger Kroon (voorheen artistiek leider van het Amsterdamse Soybomb Monk).

Spel Huub Smit, Karen Sibbing, Rutger Kroon Script Boy Jonkergouw Regie Evrim Akyigit Productie Goed is Goed Producties

 

BESTEL KAARTEN

Datum: donderdag 22 februari 2018
Tijd: 20:30 uur
Duur: 70 minuten
Genre: theater

Naprogramma // Lieve Louise en de fanfare

‘Een ontroerende combinatie van engelachtige, tweestemmige zang en sfeervolle, Nederlandstalige teksten. Hartstochtelijk en theatraal tot op het bot. Bij het schrijven en performen vullen ze elkaar aan en ze versterken elkaar tot een karakteristiek geluid met zang, gitaar, percussie en diverse bijzondere instrumenten. Op het snijvlak van singer-songwriter, pop, folk en kleinkunst verrast Lieve Louise en de Fanfare je met liedjes die je als luisteraar in beweging zet. Die je bij je kladden grijpen en je pas weer loslaten wanneer de laatste noot gespeeld is. Doorspekt met heerlijke humor en een dosis relativerende zelfspot.’ ~ Hans van der Maas (recensent OOR)

Website

Kaarten zijn online €2,- goedkoper