FOEI (5+) // UITVERKOCHT

BonteHond

Foute voorstelling voor slechte kinderen!

Waarom zijn ongezonde dingen het lekkerst en zijn verhalen waar je slim van wordt zo saai? En waarom mag ik niet in mijn neus peuteren terwijl die gemaakt lijkt voor mijn vinger? Kortom: waarom is slecht leuk en goed saai?

In FOEI kunnen twee jongens zich niet inhouden. Daarom besluiten ze elkaar te trainen in wilskracht. Niet spugen op de grond, niet snoepen uit de koektrommel en niet uit bed kruipen om met de iPad te spelen. Zo snel mogelijk willen ze nette, voorbeeldige mensen worden. Om daarna anderen te leren net zo goed te worden als zij. Want slecht zijn is toch het laatste wat je wilt!

FOEI is een wedstrijd in zelfbeheersing waarin alle verleidingen als draken bestreden worden.

FOEI BONTEHOND 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-5
FOEI BONTEHOND 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-6
FOEI BONTEHOND 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-7
FOEI BONTEHOND 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-18
FOEI BONTEHOND 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-19
FOEI BONTEHOND 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-23
FOEI BONTEHOND 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-24

FOEI is de vierde samenwerking tussen Raaijmakers & Geerlings en componist Wim Conradi. Eerdere voorstellingen van dit drietal waren Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014) en KLUCHT (nominatie Zapp Theaterprijs 2017). Dit keer werken ze samen met speler en maker Maurits van den Berg (Berg&Bos en Beumer&Drost). Maurits speelde eerder bij BonteHond in KNOW ME.

Regisseur René Geerlings voelt met Foei die eeuwige morele worsteling met al z’n dooddoeners, verleidingen en valkuilen op een frisse manier aan de tand.de Theaterkrant

Concept & idee Raaijmakers & Geerlings Regie René Geerlings Spel Job Raaijmakers & Maurits van den Berg Muziekdecor Wim Conradi Dramaturgie Judith Faas Kostuums Judith de Zwart Decor Marlies Schot Licht Remko van Wely Techniek Klim Nelissen Productie Maartje Nieuwint

Foto: Kamerich & Budwilowitz / EYES2

Datum: zaterdag 10 maart 2018
Tijd: 16:00 uur
Duur: 60 minuten

SCHUIF AAN, IN OOSTBLOK

Het restaurant is deze avond geopend. Graag reserveren door te mailen naar restaurant@oostblok.nl.

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT.