Eendje (6+)

Kim van Zeben

Een komische reportage over een verwarde eend. 

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma ‘PIA OP PAD’ kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Eendje (6+) is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

EENDJE scenefoto Casper Koster 1
EENDJE scenefoto Casper Koster 2
EENDJE scenefoto Casper Koster 3

Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen zoals o.a. Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ze maakte diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol.

Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” “Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten. De festivalvoorstelling is een fraai pleidooi voor non conformisme. Eendje zal in een vernieuwde, uitgebreidere vorm in seizoen 2018/19 in de theaters te zien zijn. Warm aanbevolen.Scènes

Spel, tekst & muziek Kim van Zeben Regie & tekst Marije Gubbels Muziek De Groentebroeders (Jan en Keez Groenteman) – Timon Koomen Vormgeving Marlies Schot Poppen Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef Foto Neeltje de Vries

 

SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

Als onderdeel van Cultuur Connectie Oost organiseert Theater Oostblok in samenwerking met Stichting Meevaart, Nederlands Philharmonisch Orkest, Studio/K en toneelgroep De Gasten een gezamenlijk programma rondom de Week tegen de eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober.

Cultuur Connectie Oost is een nieuw initiatief. Wij maken culturele activiteiten in heel Oost zichtbaarder , we stimuleren samenwerking tussen culturele organisaties en maken onze programmering toegankelijk voor een divers publiek

Graag nodigen we je uit om connectie te maken en nieuwe mensen te ontmoeten tijdens deze week. Daarom is deze voorstelling te zien in combinatie met een aanschuif-lunch voor kinderen én volwassenen vanaf 15.00 uur. Schuif aan tafel, proef de specialiteiten van de chef en ontmoet elkaar in ons theater en eetlokaal!

Aanschuif-lunch: Volwassenen €10, kinderen €5

Reserveren via eetlokaal@oostblok.nl ovv aanschuif-lunch, datum en aantal personen.

Kijk hier welke voorstellingen er nog meer bij ons te zien zijn in combinatie met een aanschuif lunch of shared dinner tijdens de Week tegen de eenzaamheid.

BESTEL KAARTEN

Datum: zaterdag 29 september 2018 (try-out)
Tijd: 16:00 uur
Duur: 60 minuten
Genre: muziektheater, jeugd, komisch

Online zijn kaarten €1,- goedkoper.