Diep Verscholen in het Woud

HELMERT WOUDENBERG

Zieke koningen, wrede koninginnen, slimme prinsessen, gemene roofridders, dansende heksen, sterke jongens, brutale meiden, onzichtbare vrouwen, arme boeren, afgezwaaide soldaten, pratende paarden, driekoppige zeemonsters, levende buffelkoppen, sluwe draken, de heilige maagd en de duivel.

In Diep verscholen in het woud (reprise) wil Helmert Woudenberg het wereldrecord sprookjes vertellen gaan vestigen. Hij gaat er in anderhalf uur 64 vertellen op zijn geheel eigen speel- en vertelwijze. Alle sprookjes zijn precies even lang, elk 273 lettergrepen, en ze duren allemaal anderhalve minuut. En dit alles gebeurt met een verrassende muzikale omlijsting van Don Munzer op accordeon. Laat u meevoeren naar een middagje ‘Er was eens…’ met Helmert Woudenberg. Een unieke en sprookjesachtige ervaring!

Sprookjes duiken voortdurend op in het werk van Helmert Woudenberg, zoals al bij het Werkteater (Vrouw Holle, Alladin en de Wonderlamp) en zijn eerste solo (Zwarte Kunst). Helmert Woudenberg is al ruim veertig jaar acteur, regisseur en schrijver van prachtige stukken die betreft thematiek ook vaak uitweiden over geloof en over oorlog. Hij is onder meer bekend van succesproducties als ‘God vergeeft’, ‘Übermensch’, ‘Fortuyn’, ‘Jezus’, ‘De Olifant en de Duif’ en ‘Yes, Prime Minister’.  Ditmaal echter betreft het een uitstapje, een bijzonder project.

Drieluik Helmert Woudenberg

Helmert Woudenberg was één van de gezichtsbepalende acteurs van het Werkteater, het gezelschap dat in de zeventiger en tachtiger jaren nationaal en internationaal furore maakte met voorstellingen over actuele en controversiële onderwerpen. Daarna maakte hij vele spraakmakende solo-voorstellingen, zoals Fortuin, Waterman en Landverrader. Tot op de dag van vandaag gaat hij onverdroten door met het maken van geëngageerd en gedreven theater. Dit najaar drie dagen in Oostblok, met drie verschillende voorstellingen. Uw kans om in te halen, opnieuw te zien, kennis te maken. In elk geval de kans om je te laven aan oervorm van het toneel: een mens dat opstaat en je een verhaal vertelt.

Programma

►► Do 26 oktober 20:30 uur Landverrader
►► Vr 27 oktober 20:30 uur Van Huis uit
►► Zo 29 oktober 15:00 uur Diep Verscholen in het Woud

BESTEL KAARTEN

Datum: zondag 29 oktober 2017
Tijd: 15.00 uur
Duur: 75 minuten
Genre: verteltheater | solo

KEUKEN GEOPEND

In het kader van de voorstelling is onze deze avond keuken geopend.

Wilt u komen eten deze avond? Dan kunt u reserveren door te mailen naar restaurant@oostblok.nl.

Online zijn kaarten €2,00 goedkoper dan aan de kassa.