ARCHIEF: De Jonge Wolven

TONEELHUIS AMSTERDAM

Improvisatietheater in zijn puurste vorm. Zonder voorbereiding krijgen spelers een scene met een geheim in het bijzijn van het publiek. Spannend en meeslepend, omdat de acteurs net zo min weten waar de scene heen gaat als u, het publiek.

DE JONGE WOLVEN spelen complete scenes op basis van improvisatie. Acteurs krijgen een relatie en een situatie voorgelegd. Zij beginnen direct te spelen. De spelleider bepaalt waar de scene begint en eindigt. Wat daar tussen gebeurt is een verrassing voor publiek en acteur.

DE JONGE WOLVEN is ontstaan vanuit Toneelhuis Amsterdam. Zij verzorgt van oorsprong acteerworkshops en trainingen van introductie tot professioneel niveau. Naast technische aspecten van het spelen, is professioneel improvisatie toneel een belangrijk onderdeel van de lessen. DE JONGE WOLVEN is opgericht om de jarenlange ervaring met improvisatie naar het publiek te brengen. Dit improvisatietoneel kenmerkt zich door de zoektocht naar waarachtigheid in een verhaal. De kwaliteit van de scene staat voorop en niet de wens van individuele acteurs om te scoren. Humor wordt niet geschuwd maar ook zeker niet direct opgezocht.

De spelersgroep van DE JONGE WOLVEN bestaat in 2016 uit Luuk Jansen, Isabel van der Linden, Olivier Herter, Simone Giel, Ilse Geilen. Zij zijn aangenomen op de toneelscholen Arnhem, Maastricht en Amsterdam.

meer info bij Toneelhuis Amsterdam

BESTEL KAARTEN

Datum: donderdag 30 juni
Tijd: 20.30 uur
Locatie: Sajetplein 39
Duur: 90 minuten
Genre: theater

Online zijn kaarten €2,00 goedkoper dan aan de kassa.