Circus Reve

Theater Oostblok en Stichting Moskou

Circus Reve: een literaire komedie

“Je gaat een blokje om met een vriend, je komt in Betondorp, je komt weet ik veel waar, en dan sta je op een kerkhof. Met een dode, die niet ín zijn graf ligt, maar die naast je staat. Ik denk dat dit toneel is. Het is allemaal toneel. Het is donker. Dit kan weleens een heel raar stuk worden.”

Francisco en Bernard, twee jonge vrienden, verdwalen in Betondorp waar ze een vaag figuur tegenkomen, een soort schim. Dit blijkt de geest van Gerard Reve te zijn. Zonder de schrijver echt te kennen, worden de jongens aangestoken door zijn taal. Voor Reve zelf veranderen de jongens in personages uit zijn werk en leven. Ze dwalen door de Amsterdamse volkswijk van Reves jeugd en reizen vanuit daar verder naar Greonterp, Friesland – en verder. De drie worden vergezeld door een onbekende vrouw die zich voorstelt als fan van de schrijver. Als enige beseft zij dat er snelheid geboden is bij hun ontdekkingsreis naar wat verloren dreigt te gaan: het werk en de taal van een groot schrijver.

Circus Reve, een literaire komedie is geschreven door schrijver, criticus en Reve-kenner Arie Storm en wordt geregisseerd door Marijke Schermer. Het initiatief voor deze voorstelling is van actrice Lilou Dekker (in 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie) die de voorstelling speelt samen met drie voormalige klasgenoten. In een halfopen tent, reizend naar twee van zijn voormalige woonplaatsen, brengen zij Reve terug naar zijn oorsprong. Voor Reve-liefhebbers een feest der herkenning en voor nieuw publiek en jonge generaties een kennismaking met een van de grootste schrijvers die Nederland heeft gekend: Gerard Reve.

Circus Reve is een coproductie van Theater Oostblok en Stichting Moskou.

Betondorp Amsterdam
13 – 22 april 2018

Greonterp Friesland
20-26 augustus 2018

tekst Arie Storm regie Marijke Schermer spel Huib Cluistra, Lilou Dekker, Sebastiaan Frowijn, Tim Teunissen scenografie Juul Dekker en Saar Scheerlings techniek Petyr Veenstra productieleiding Nadin Topal zakelijke leiding Marten Oosthoek foto Bowie Verschuuren

BESTEL KAARTEN

Datum: woensdag 18 april 2018
Tijd: 20:00 uur
Genre: literaire komedie
Locatie: Betondorp, een tent t.h.v. Onderlangs 72

Speeldata Circus Reve
Vrijdag 13 april 20:00
Zaterdag 14 april 20:00 première
Zondag 15 april 15:00
Maandag 16 april 20:00
Dinsdag 17 april 20:00
Woensdag 18 april 20:00
Donderdag 19 april 15:30
Vrijdag 20 april 20:00
Zaterdag 21 april 20:00
Zondag 22 april 15:00

LET OP, EXTERNE LOCATIE
Deze voorstelling wordt door Oostblok geprogrammeerd op locatie in Betondorp. Het adres: ter hoogte van Onderlangs 72. Klik hier voor de routebeschrijving.

Circus Reve speelt in een open tent. Kleed je dus warm aan, want het koelt ‘s avonds flink af. Er is een bar voor een drankje vooraf of na afloop (mede mogelijk gemaakt door sponsor Vedett). Kaarten kun je ook aan de kassa ter plekke kopen, indien beschikbaar (pin only).

Meer informatie: zie www.circusreve.nl