BECKY

Theatercollectief DeMeiden.

In hun theatraal onderzoek naar white privilege en groepsgedrag stuitten theatermakers Linda Lugtenborg en Annemieke Ros op Rachel Dolezal.

Rachel Dolezal, een Afro-American, was een professor Afrikaanse studies. Daarnaast werkte zij voor een civil rights organisatie en vocht voor gelijke rechten van haar zwarte medemens.

Tot haar ouders op de televisie verschenen. Witte ouders.

De realiteit rondom Rachel stortte in. Witte mensen, zwarte mensen, alle kleuren stortten zich als wolven boven op haar. Want waarom doet een wit iemand zich voor als zwart?
Is zij het ultieme voorbeeld van white privilege? Heeft zij de oplossing voor rassengelijkheid? Of is het tijd dat de witte mens gewoon zijn bek houdt en de zwarte mens laat spreken?

_MG_0005 selectie
_MG_0058 selectie
47 DeMeiden_BECKY_Foto Casper Koster
60 DeMeiden_BECKY_Foto Casper Koster
63 DeMeiden_BECKY_Foto Casper Koster

In BECKY doet Linda Lugtenborg, onder bezielende leiding van Carly Wijs, een gewaagde poging de world a better place te maken. Met Rachel Dolezal als inspiratiebron. Want zoals Michael Jackson ooit zei: Ik kan wel doen alsof ik iemand anders ben, maar dit is wie ik ben. Ieder mens wil geaccepteerd worden. Toch?

Linda Lugtenborg en Annemieke Ros studeerden in 2014 af aan het Ritcs in Brussel (Master of Drama). In 2016 maakten zij de voorstelling ChopChopBangBang en daarmee was collectief DeMeiden een feit.

…de voorstelling bewijst dat DeMeiden een beloftevol gezelschap is, met Lugtenborg als echte power actrice: sterk in spel en in uitstraling.de Theaterkrant

Spel Linda Lugtenborg Concept Linda Lugtenborg en Annemieke Ros Begeleiding en regie Carly Wijs Dramaturgie en regie Annemieke Ros Muziek Mingus Dagelet Kostuum Blazinbell Vormgeving Tim Ivar Techniek Jasper Kop Fotografie Casper Koster Productie Makershuis/Janneke Defesche Zakelijke leiding Tamara Keasberry

BESTEL KAARTEN

Datum: zaterdag 31 maart 2018
Tijd: 20:30 uur

Overige speeldata
► vrijdag 30 maart 2018: tickets

Deze voorstelling is opgenomen in het programma van We Are Public.
Let op: beperkte capaciteit.Online zijn tickets €2,- goedkoper dan aan de kassa.