Antigone on Antigone

Theandric (Sardinië)

If you are sure that Antigone’s tragedy doesn’t involve you personally, don’t come in. Maria Virginia Siriu

In Sophocle’s klassieke tragedie, komen en gaan spelers met een masker op. In deze nieuwe versie verschijnt slechts één actrice op het toneel, in de rol van een dominee van een theatraal collectief ritueel, maar het belang van het masker wordt behouden én verbeterd. Op de achtergrond hangen de maskers van de overige karakters aan een boom, the Tree of Life, gereed om opgezet te worden.

Het publiek wordt direct meegenomen in de mimesis en beleeft het tragedie van de personages van dichtbij. Scène na scène leidt een contrast van tegenstellingen naar het dramatische einde. Het publiek beweegt mee op het toneel. Zo zíen zij geen Antigone, Creon, Haemon en Tiresias, maar worden zij ze zelf. In verscheurende conflicten en het ontdekken van geluk, doet het publiek actief mee in alle scènes en volgt zij een pad van meditatie.

The body is the map and the voice is the guide Maria Virginia Siriu

In de personages van Antigone schuilt geen goed of kwaad. Het masker dient als gereedschap om mensen hun gedrag te onderzoeken. Met het doel conflicten te ontrafelen en vreedzame oplossingen te vinden haalt Antigone on Antigone de sociale rol van theater van het oude Griekenland terug.

Gebaseerd op Sophocle Regisseur en actrice Maria Virginia Siriu Regie-assistent Jason Morgan voice over Massimo Zordan Scenografie en maskers Walter Ecca
Licht en geluid Valentino Nioi e Roberto Neri Kostuums Maria Teresa Todde

ENGLISH

THEANDRIC TEATRO NONVIOLENTO

The aim of THEANDRIC is the research of a new theatrical language in relationship with social role. The theatre as a useful tool which can bring contemporary man to deep critique and reflection. The main focus of this reflection is the non-violence as a solution in personal, social and political conflicts. Non-violence is a choice in personal life and a choice in the theatrical work. This choice follows two main streams: performances with non-violence as main theme and workshop in which participant develop a nonviolent personality through theatrical techniques.

 

SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

Als onderdeel van Cultuur Connectie Oost organiseert Theater Oostblok in samenwerking met Stichting Meevaart, Nederlands Philharmonisch Orkest, Studio/K en toneelgroep De Gasten een gezamenlijk programma rondom de Week tegen de eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober.

Cultuur Connectie Oost is een nieuw initiatief. Wij maken culturele activiteiten in heel Oost zichtbaarder , we stimuleren samenwerking tussen culturele organisaties en maken onze programmering toegankelijk voor een divers publiek

Graag nodigen we je uit om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens deze week. Daarom is deze voorstelling te zien in combinatie met een shared dinner vanaf 18:00. Schuif voor €15 aan tafel, proef de specialiteiten van de chef en ontmoet elkaar in ons theater en eetlokaal!

Een plek voor het shared dinner is te reserveren via eetlokaal@oostblok.nl ovv shared dinner, datum en aantal personen.

Kijk hier welke voorstellingen nog meer bij ons te zien zijn in combinatie met een aanschuif-lunch of shared diner tijdens de Week tegen de eenzaamheid.

BESTEL KAARTEN

Datum/date: donderdag 27 september 2018/Thursday September 27, 2018
Tijd/time: 20:00

Engels gesproken/English-spoken

Online zijn kaarten €2,- goedkoper/online tickets are €2,- cheaper.