Welkom op de website van Oostblok Jeugd. Wij starten het seizoen met:

THEATERFESTIVAL JONG
TF Jong is de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival. Jaarlijks in september zijn de hoogtepunten van het jeugdtheater uit het afgelopen seizoen te zien in Jeugdtheater De Krakeling, Oostblok, Podium Mozaïek, Theater de Meervaart en het Bijlmer Parktheater.

Oostblok programmeert de jeugdvoorstelling ‘Dit is Geen Theater’ in het CBK (Centrum voor Beeldende Kunst) op 16 september om 13:00 en 16:00. Een heerlijke, vrolijke voorstelling dat pretendeert geen theatervoorstelling te zijn.

Scenefoto Dit is Geen Theater van BonteHond

Op zondag 17 september om 11:00 staat de peutervoorstelling ‘Kluizelaar’ bij ons in het theater op het Sajetplein.

‘De kluizelaar van Annie M.G. Schmidt heeft een spannende soortgenoot rondlopen. Heerlijk om hem te zien wonen in zijn huisje. De voorstelling is subtiel, slim en spannend voor de jongste kinderen voor wie de voorstelling gemaakt is’.

Reserveren kan op deze site bij Programma

In Oostblok valt er voor elk kind en voor elke leeftijd iets te beleven. Van 1 jaar tot en met 16 jaar zijn er diverse voorstellingen bij ons in huis. Op de woensdagochtend programmeren wij peutervoorstellingen. Ook op zaterdag en zondag spelen gezelschappen voorstellingen van verschillende disciplines: theater, mime, dans, poppen en muziek.
De keuken is ook altijd open rondom een voorstelling en soms wordt er ook een randprogrammering georganiseerd in de vorm van voorlezen, workshops of kinderatelier.

Houd onze website in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.

THEATERLESSEN

Vanaf half september 2017 start een nieuwe reeks jeugdtheaterlessen in Oostblok. Kinderen mogen zich als jonge theatermakers ontwikkelen en ontplooien. Elk blok leren zij iets nieuws en er wordt zowel individueel als in groepsverband naar de leerlingen gekeken en gehandeld. De jonge makers krijgen theaterlessen, een masterclass van een gastdocent/maker, bezoeken een voorstelling aan huis en er wordt een mee speelmiddag georganiseerd. Het theaterblok wordt afgesloten met een voorstelling voor ouders en vrienden in onze theaterzaal. De lessen zijn leerzaam, leuk en creatief. De kinderen leren samenwerken, krijgen meer zelfvertrouwen, creëren focus en worden positief uitgedaagd in hun ontwikkeling als jonge makers in hun eigen leef-en belevingswereld.

Voor meer vragen over de theaterlessen: myrna@oostblok.nl

KINDERFEESTJES

In Oostblok geniet je samen met je vriendjes en vriendinnetjes van een spannende voorstelling. Bij elke voorstelling in ons programma kan je een kinderfeestje vieren. In de foyer staat een feestelijk versierde tafel klaar, waar jij voorafgaand of na afloop van de voorstelling de meegebrachte cadeautjes uitpakt.
Een kinderkaartje voor de voorstelling kost €6 een kaartje voor volwassenen kost €7,50. Je mag zelf taart of ander lekkers meebrengen, wij dekken een feestelijke tafel en zorgen voor kannen limonade. Let op: er is nu ook de mogelijkheid om je kinderfeestje te vieren in de vorm van een theaterworkshop. De workshop kost €10,- per kind. Het maximum aantal is 12. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes doe je theaterspelletjes en oefeningen. Je bedenkt scenes en na afloop laten we de scenes zien aan het publiek!