In Oostblok valt er voor elk kind en voor elke leeftijd iets te beleven! Twee keer per maand op woensdag hebben wij de Peuterochtend (2+) waar werkelijk alles voorbij komt: dans, muziek, muziektheater en toneel. In de schoolvakanties hebben we telkens een hele dag in het theater met naast een voorstelling ook workshops, knutselen, lezen en lunchen. We hebben tweemaal per maand verschillende spannende voorstellingen op de Familiezondag (1+, 4+, 6+ en 8+).

THEATERLESSEN

Februari 2017 start een nieuwe reeks jeugdtheaterlessen in Oostblok. Theatermaker en docente Myrna Versteeg geeft 16 weken lang les. Kinderen mogen zich als jonge theatermakers ontwikkelen en ontplooien. Elk blok leren zij iets nieuws en er wordt zowel individueel als in groepsverband naar de leerlingen gekeken en gehandeld. De jonge makers krijgen een masterclass van een gastdocent/maker en mogen een voorstelling zien met een nagesprek met de makers en acteurs. De cursus wordt afgesloten met een voorstelling voor ouders en vrienden in onze theaterzaal.

Wil je meer weten over de theaterlessen of je inschrijven voor het nieuwe lesblok? Klik dan hier.

KINDERFEESTJES

In Oostblok geniet je samen met je vriendjes en vriendinnetjes van een spannende voorstelling. Bij elke voorstelling in ons programma kan je een kinderfeestje vieren. In de foyer staat een feestelijk versierde tafel klaar, waar jij voorafgaand of na afloop van de voorstelling de meegebrachte cadeautjes uitpakt.
Een kinderkaartje voor de voorstelling kost €6 een kaartje voor volwassenen kost €7,50. Je mag zelf taart of ander lekkers meebrengen, wij dekken een feestelijke tafel en zorgen voor kannen limonade. Er is nu ook de mogelijkheid om je kinderfeestje te vieren in de vorm van een theaterworkshop. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes doe je theaterspelletjes en oefeningen. Je bedenkt scenes en na afloop laten we de scenes zien aan het publiek!

THEATERFESTIVAL JONG

PrintTF Jong is de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival. Jaarlijks in september zijn de hoogtepunten van het jeugdtheater uit het afgelopen seizoen te zien in Jeugdtheater De Krakeling, Oostblok, Podium Mozaïek, Theater de Meervaart en het Bijlmer Parktheater.

Wil je meer informatie over ons kinderprogramma?
Mail naar myrna@oostblok.nl