OOSTBLOK JEUGD

In Oostblok valt er voor elk kind en voor elke leeftijd iets te beleven. Van 1 jaar tot en met 16 jaar zijn er diverse voorstellingen bij ons in huis. Op de woensdagochtend programmeren wij peutervoorstellingen. Ook op zaterdag en zondag spelen gezelschappen voorstellingen van verschillende disciplines: theater, mime, dans, poppen en muziek.
Regelmatig wordt er ook randprogrammering georganiseerd in de vorm van voorlezen, workshops of kinderatelier.

De jeugdvoorstellingen zijn op deze website te vinden op de programma-pagina. Houd onze website in de gaten of meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief die maandelijks wordt verstuurd:

aanmelden jeugdnieuwsbrieF

AGENDA JEUGDPROGRAMMA

Zondag 19 november 2017 15:00 uur
Ik Zou Wel Een Kindje Lusten (4+) – Joes

Woensdag 22 november 2017  11:00 uur en 14:30 uur
Chap Chap! (1+) – Wonderland/Makiko Ito

Zondag 26 november 2017
Theaterlessen Dag

Zaterdag 9 december 2017 16:00 uur en 19:30 uur
De Rattenvanger (6+) – Ida van Dril en Michiel Schreuders

26 tot en met 30 december 2017
Kerstvoorstelling Waar de Wind Woont (Theatergroep Wie Walvis)
Vier de Kerstvakantie in Oostblok met Waar de Wind Woont van Theatergroep Wie Walvis, een spannende familievoorstelling over de kracht van de verbeelding en de zoektocht naar geborgenheid, met muziek geïnspireerd op flamenco en Noord-Afrikaanse muziek.

Woensdag 31 januari 2018 11:00 uur
Doos (2+) – Lot Houtepen

Zondag 25 februari 2018 15:00 uur
JUNI (6+) – Hermans weet Raad

THEATERLESSEN

Vanaf half september 2017 start een nieuwe reeks jeugdtheaterlessen in Oostblok. Kinderen mogen zich als jonge theatermakers ontwikkelen en ontplooien. Elk blok leren zij iets nieuws en er wordt zowel individueel als in groepsverband naar de leerlingen gekeken en gehandeld. De jonge makers krijgen theaterlessen, een masterclass van een gastdocent/maker, bezoeken een voorstelling aan huis en er wordt een mee speelmiddag georganiseerd. Het theaterblok wordt afgesloten met een voorstelling voor ouders en vrienden in onze theaterzaal. De lessen zijn leerzaam, leuk en creatief. De kinderen leren samenwerken, krijgen meer zelfvertrouwen, creëren focus en worden positief uitgedaagd in hun ontwikkeling als jonge makers in hun eigen leef- en belevingswereld.

Voor meer vragen over de theaterlessen: myrna@oostblok.nl

Zondag 26 november 2017: Theaterlessen Dag
Er is de laatste tijd veel vraag naar theaterlessen en wij willen dan ook graag kinderen en hun ouders kennis laten maken met Oostblok en onze theaterlessen. Om deze reden hebben wij op op zondag 26 november 2017 een theaterlessen dag georganiseerd waar kinderen van 6-16 jaar kunnen deelnemen. Voor de kinderen tussen de 6 en 10 jaar zijn er deze dag leerzame en leuke theaterlessen. Voor de kinderen in de leeftijd 11-16 jaar zijn er de improvisatieworkshops De Vloer Op.

Voor meer informatie en aanmelden, zie: www.oostblok.nl/theaterlessen-dag

KINDERFEESTJES

In Oostblok geniet je samen met je vriendjes en vriendinnetjes van een spannende voorstelling. Bij elke voorstelling in ons programma kan je een kinderfeestje vieren. In de foyer staat een feestelijk versierde tafel klaar, waar jij voorafgaand of na afloop van de voorstelling de meegebrachte cadeautjes uitpakt.
Een kinderkaartje voor de voorstelling kost €6 een kaartje voor volwassenen kost €7,50. Je mag zelf taart of ander lekkers meebrengen, wij dekken een feestelijke tafel en zorgen voor kannen limonade. Let op: er is nu ook de mogelijkheid om je kinderfeestje te vieren in de vorm van een theaterworkshop. De workshop kost €10,- per kind. Het maximum aantal is 12. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes doe je theaterspelletjes en oefeningen. Je bedenkt scenes en na afloop laten we de scenes zien aan het publiek!

  • Instagram
  • Instagram