Vis uit de Maas

TONEELACADEMIE MAASTRICHT

Jong toneeltalent in Double Bill!
Theater Oostblok en Toneelacademie Maastricht presenteren het (afstudeer)werk van drie veelbelovende jonge makers. Kom en laat je verrassen door het talent van morgen!

20:00 – 20:50
C’EST FINI OU QUOI? | Rani Decock

-Over hoe wij als mens omgaan met ons bewustzijn van de eindigheid-

Ik stelde aan 7 totaal diverse mensen 27 dezelfde vragen en nam hun stem op.
Een meisje (11), een militair (22), een zorgwerkster op paliatieve (30),
een koppel, beide worstelend met kanker (58 & 63), een professor filosofie, die besloot Joods te worden (65) en mijn oma (80) die in een bejaardetehuis wacht tot ‘ze’ haar komen halen.

In C’est fini ou quoi heeft Rani een installatievorm ontwikkeld waar ze het opnamemateriaal van de interviews omvormt tot een typografisch hoorspel. Ze heeft haar eigen handschrift ontwikkeld door diep menselijke onderwerpen op een speelse, humoristische en trefzekere wijze vorm te geven. Een tempo-ritmisch geheel van zwervende gedachtes over een pijnlijke en tegelijkertijd banale realiteit.

concept & uitwerking: Rani Decock
Begeleiding: Quirine Racké & Helena Muskens
Met dank aan:
MalouPicoFloorProf. KaiIngrid & EricOma

= = = = = = = = = = = = = =

21:20 – 22:35
I AM SO SPECIAL I ALMOST WANNA DIE | Sara de Monchy

“Zeng Jia, een 22 jarig meisje uit China, shoqueerde familie en vrienden toen ze hen uitnodigde voor de generale repetitie van haar eigen begrafenis zodat ze zelf deel kon uitmaken van de festiviteiten terwijl ze nog leefde.” (Volkskrant, 2016)

In deze filosofisch/documentair gerichte afstudeervoorstelling voorstelling proberen vier mensen te begrijpen wat ultieme zelfbevestiging is en wat de mooiste speech op aarde is, zo mooi dat iedereen moet huilen. Hoeveel hebben ze er eigenlijk voor over om te horen hoeveel er van hen gehouden wordt?

Regie: Sara de Monchy
Spel: Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg, David Elsendoorn, Zineb Fallouk
Dramaturgie: Jip Vuik

BESTEL KAARTEN

Datum: zaterdag 6 mei
Tijd: verschillende aanvangstijden
Genre: theater

Online zijn kaarten € 2,00 goedkoper dan aan de kassa.