Verse Vis #19

Wie las Susan Sontag? Waar acteerde Charlie Chaplin voordat hij The Kid maakte? Wie gaf Igor Stravinsky zijn podium voordat hij stukken als Le Sacre du Printemps componeerde? Waar speelden de eerste theaterwerken van Samuel Beckett en Sarah Kane?

Een programma waarin werk van jong talent voor het eerst wordt getoond aan publiek. Vanavond zie je een gevarieerd programma met drie korte werken in uiteenlopende disciplines samengesteld door Sandrijn Myjer en Lilou Dekker.


  • PurAnimal

Een Merel transformeert in een raaf: van een zwarte vogel die kan zingen in een zwarte vogel die louter kan kraaien. Op een dag ontwaakt de merel. Ze wil haar ochtendritueel beginnen met een prachtige lied, maar er komt geen geluid uit haar keel. Uit woede slaat ze haar vleugels kapot en als ze probeert weg te vliegen stort ze ter aarde. Verbannen tot de koude grond gaat ze op zoek naar hulp, maar stuit op een grote raaf die haar angstaanjagend toespreekt: “birds born in a cage think flying is an illness”. Wat betekent het nog om een merel te zijn, nu ze niet meer kan zingen? Kruipend over de bodem komt ze allerhande karakters tegen die haar iets duidelijk proberen te maken. Wat doet een merel die niet kan zingen? Vasthouden of loslaten? Hopen of accepteren?

PurAnimal is een voorstelling van REINDIER.


  • Alleen als we samen mogen

Bobbie Wall, singer-songwriter van soulvolle country-popliedjes, en Martine Bakker, schrijver van journalistieke, culturele en humoristische verhalen, slaan de handen ineen. Samen presenteren ze een muzikaal en literair programma – Alleen als we samen mogen – waarbij ze inspelen op de vraag: met wie deel je je leven?


  • Klezmagic

Klezmagic is een vrolijk ensemble, dat Klezmermuziek en muziek uit de Balkan speelt. Het ensemble is opgericht door Emirhan Tuga en bestaat inmiddels al meer dan 5 jaar. Het repertoire bestaat vooral uit volksliederen en feest- en bruiloftmuziek uit de Balkan en Slavische landen. De nummers zijn soms droevig en melancholisch, maar kunnen ook zeer vrolijk en uitbundig zijn. Ook is er ruimte voor improvisatie.


  • Sun Shy Boy

Sun Shy Boy is een solo project van choreograaf en componist Emile Lagarde. Hij zoekt de vitaliteit en poreusheid op van zijn muzikale drives. Het onderbuikgevoel, het onaffe, frustraties en melancholie staan centraal.

BESTEL KAARTEN

Datum: vrijdag 26 mei
Tijd: 20.00 uur
Genre: divers
Duur: 120 minuten

Online zijn kaarten € 2,00 goedkoper dan aan de kassa.