Verse Vis #17

Wie las Susan Sontag? Waar acteerde Charlie Chaplin voordat hij The Kid maakte? Wie gaf Igor Stravinsky zijn podium voordat hij stukken als Le Sacre du Printemps componeerde? Waar speelden de eerste theaterwerken van Samuel Beckett en Sarah Kane?

Een programma waarin werk van jong talent voor het eerst wordt getoond aan publiek. Vanavond zie je een gevarieerd programma met drie korte werken in uiteenlopende disciplines zoals  samengesteld door Lilou Dekker.


  • Brieven aan Wolf

Brieven aan Wolf werd gemaakt naar aanleiding van het vinden van vier ansichtkaarten op het Waterlooplein, kaarten die waren beschreven door verschillende vrouwen, maar geadresseerd aan dezelfde man: Wolf. Geïntrigeerd door dit gegeven begon Dorien zelf aan een reeks brieven vanuit fictieve personages aan één geadresseerde. Verweven met de dramatische muziek van La Pat (Patty Trossel) vertelt de voorstelling over hoe moeilijk het is je uitingen in overeenstemming te brengen met wat je er van binnen eigenlijk mee bedoelt.

Spel en zang: Dorien van Gent
Op piano hoort u: Thijs Cuppen
op de cello: Manon Veenendaal
Regie: Lidwien Roothaan


  • De Gezusters Escargot

De Gezusters Escargots gaat over de zussen Luus en Anne. Zij vormen een eenheid en creëren hun eigen werkelijkheid die sterker lijkt te zijn dan alles wat er zich buiten hun veilige huisje afspeelt.

“Als ik dan iemand vind die op mij lijkt, iemand die dezelfde gedachtes heeft, die van hetzelfde eten houdt en ongeveer net zo oud is als ik dan vraag ik of diegene mij een keer wil bellen en dan geef ik ons telefoonnummer; 0521 55 66 3”

Spel: Kris Hutten en Julia van der Vlugt
Tekst: Julia van der Vlugt
Begeleid door Olivier Diepenhorst


  • Ditmar

Ditmar is al een decennium te horen als dichter met vormvast werk op Nederlandse poetry slams. Werk van zijn hand viel te lezen in Meander Magazine, Het Vrije Vers en in het Nieuw Letterkundig Magazijn.

Met rijm, metrum en melodie probeert hij onderhoudend te zijn. Als hij u niet aan het lachen maakt, heeft hij iets fout gedaan.

Live was Ditmar o.a. te bewonderen op diverse slams, NoorderZon festival, Lowlands, Dichter bij de Bar, Car Art, Summerjazz & elders.


  • Klezmagic 

Klezmagic is een vrolijk ensemble, dat Klezmermuziek en muziek uit de Balkan speelt. Het ensemble is opgericht door Emirhan Tuga en bestaat inmiddels al meer dan 5 jaar. Het repertoire bestaat vooral uit volksliederen en feest- en bruiloftmuziek uit de Balkan en Slavische landen. De nummers zijn soms droevig en melancholisch, maar kunnen ook zeer vrolijk en uitbundig zijn. Ook is er ruimte voor improvisatie.

Het ensemble was eerder onder anderen te horen op het Rode Loper festival, Sloterproms, Amsterdamse Muziekscholenprijs en ‘Concertgebouw open’.

BESTEL KAARTEN

Datum: vrijdag 24 maart
Tijd: 20.00 uur
Genre: divers
Duur: 120 minuten

Online zijn kaarten € 2,00 goedkoper dan aan de kassa.