Verse Vis #18

Wie las Susan Sontag? Waar acteerde Charlie Chaplin voordat hij The Kid maakte? Wie gaf Igor Stravinsky zijn podium voordat hij stukken als Le Sacre du Printemps componeerde? Waar speelden de eerste theaterwerken van Samuel Beckett en Sarah Kane?

Een programma waarin werk van jong talent voor het eerst wordt getoond aan publiek. Vanavond zie je een gevarieerd programma met drie korte werken in uiteenlopende disciplines zoals  samengesteld door Sandrijn Myjer.


  • A Love Story About Gabriella Papadakis & Guilaumme Cizeron

A Love Story is een wilde voorstelling over de liefde en hartstocht en ijs en water en vlinderslag (Vlinderslag is niet zwemmen, het is verdrinkend naar de overkant komen) en Dolphin, Dolphin, Dolphin. Met subtiele humor, Hollandse brutaliteit en zelfs wat onzekerheid zetten Karssen en Meirhaeghe een sterke prestatie neer.

Concept:  Kim Karssen & Benjamin Abel Meirhaeghe  Spel: Kim Karssen Regie: Benjamin Abel Meirhaeghe 


  • Leave Body Behind (LNP)

Leave Body Behind is een experimenteel filmproject van het Amsterdamse dans- en performance-platform WhyNot en de Berlijnse filmstudio Blank Blank, met een elektronische soundtrack van de Finse muzikant/producer Stiletti-Ana.

Vier choreografen werden uitgenodigd om ieder een scène te maken gebaseerd op verschillende manieren waarop we ons fysieke lichaam kunnen ‘loslaten’: de dood, het orgasme en transcendente rituelen. Deze scènes worden in de film samengebracht tot één verhaal – een mystieke zoektocht naar spirituele vrijheid, gevangen in beweging.

Choreografen: Amos Ben-Tal, Liat Waysbort, Marie Goeminne en Marjolein Vogels


  • Rikkert van Huisstede

Rikkert van Huisstede zingt en dicht liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Op tournee met Herman van Veen schreef hij zijn eerste one-wo/menshow: ‘Zou jij het zijn’. Een divers liedjesprogramma met repertoire van soul tot kleinkunst, van klassiek tot pop. Over intuïtie, lef, vrijheid, expressie en durven te ervaren waar en wie jij bent.“Ik hoop dat mensen via mijn programma geïnteresseerd raken in zichzelf.”


  • Pastinaak & de Vergeten Groenten

De liedjes van de 7-koppige Haarlemse band Pastinaak & de Vergeten Groenten gaan over echte mensen; grote en kleine, mannen en vrouwen, zwervers en zakenbankiers. Meer dan alleen een band, wil Pastinaak een vrijplaats zijn voor de creativiteit die te vinden is bij mensen om de groep heen. De muziek staat centraal, maar kan zo ook een kapstok vormen voor allerlei andere creatieve uitspattingen, of die nou muzikaal, beeldend of culinair zijn.

Bandleden: Jeroen Berkvens, Jelle Hoekstra, Luuk Hoekstra, Thijs Hoekstra, Maarten Kuiper, Sanne Smits, Gijs Weijers

BESTEL KAARTEN

Datum: vrijdag 21 april
Tijd: 20.00 uur
Genre: divers
Duur: 120 minuten

Online zijn kaarten € 2,00 goedkoper dan aan de kassa.