Theater na de dam: Oorlog in Oost

JELLE ZIJLSTRA / OOSTBLOK

Een theatrale wandeling door Amsterdam Oost op 4 en 5 mei.

4 mei herdenken we de Tweede Wereldoorlog. Als natie staan we stil bij ‘onze’ oorlog: onze slachtoffers, onze verhalen, onze helden. Maar is er wel sprake van een collectief herdenken? Een herdenking voor alle Nederlanders?

Met Oorlog in Oost doet theatermaker Jelle Zijlstra een poging om de oorlog die de hele wereld deed schudden op haar grondvesten tot een collectief verleden van alle Nederlanders te maken. Middels een theatrale wandeling door Amsterdam Oost die zal lopen van het Ceramplein (Indische Buurt) naar het Sajetplein (een buurt met een joods-gekleurd oorlogsverleden) maakt Oorlog in Oost een connectie tussen de oorlog in Amsterdam Oost en de oorlog in ‘De Oost’ (Nederlands-Indië).

Een groep jonge spelers neemt het publiek mee langs het oorlogsverleden van Amsterdam Oost maar maakt ook sprongen naar plaatsen elders op de wereld waar diezelfde oorlog zich afspeelde. Van Java, naar Paramaribo. Van Marokko naar de statige Amsterdamse huizen van waaruit duizenden Joodse bewoners werden weggevoerd om nooit meer thuis te komen….

Oorlog in Oost is een theatrale wandeling die start op het Ceramplein en eindigt met soep en brood in theater Oostblok aan het Sajetplein. De prijs is inclusief soep op de 4e én vrijheidsmaaltijd op 5 mei.

BESTEL KAARTEN

Data: 4 mei, 16.30 uur & 20.30 uur
5 mei, 16.30 & 20.30 uur

Locatie: theatrale wandeling door Amsterdam Oost
Genre: locatietheater
Duur: 75 minuten

Let op: De prijs van een kaartje is inclusief brood en soep op de 4 mei én vrijheidsmaaltijd op 5 mei.