Afgelast: Stads/Einder

Arthur Wagenaar en LABland


LET OP! AFGELAST!
Helaas zijn de voorstellingen van Stads/einder en het randprogramma Pluk de Zomer & Proef Amsterdam Oost die geprogrammeerd stonden op vrijdag 15 t/m 17 juli af te lasten.

De verkorte versie van de pianovoorstelling is deze zomer in Amsterdam nog te zien op 12 t/m 16 augustus op De Parade.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

PLUK DE ZOMER & PROEF OOST – een zomers programma over stad en land
Dit laatste weekend voor de zomersluiting staat drie dagen lang Stads/ Einder op het programma, voorafgegaan door vele extra’s.

17:00 wildplukwandeling door het Oosterpark onder leiding van Ellen Mookhoek – (toegang gratis in combinatie met de voorstelling of diner)
18:30 Diner verzorgd door INSTOCK – (€17,50 per persoon)
maak kennis met de BUURTBAR – drankjes uit Amsterdam-Oost
20:00 Kleine inleidende Quiz door componist Arthur Wagenaar
20:15 Stads/Einder (vanaf €13 per persoon) – ook los te bezoeken!
21:30 Na-borrelen in de zoete zomeravondlucht op ons heerlijke terras

Stads/Einder
Op het land leef je met de seizoenen, de stad gaat 24/7 door. Ondertussen wordt de stad langzaam groener en worden boerenbedrijven groter en fabrieksmatiger. Componist Arthur Wagenaar verliet de grote stad, op zoek naar geluk in de polder.

In de muziekvoorstelling Stads/Einder plaatst Arthur metropool en platteland tegenover elkaar. Twee werelden worden verklankt in een compositie voor piano en verbeeld door live animatie. Dat gebeurt helemaal analoog, met 12 overhead-projectoren in een spectaculaire installatie van vier meter doorsnee. Alle twaalf maanden komen voorbij. Van zaai tot oogst, van geboorte tot slacht.
Stads/Einder gaat over stad en land, trendy groenten en boerenwijsheid, steen en gras. En over mensen die bijzondere levenskeuzes hebben gemaakt, dappere voortrekkers die de stad vergroenen, kleinschalige boeren in een tijd van haast en grootschaligheid.

Concept, compositie: Arthur Wagenaar Beeld: LABland, Juul Dekker, Sofie Doeland, Roos Matla Piano: Kanako Inoue Dramaturgie: Wout de Boer, Peter Kolpa Poëzie: Jacob Passander Productie: Elizabet van der Kooij, Marthe van der Hilst.

BESTEL KAARTEN

Datum: vr 15 & za 16 juli 20.00 uur
zo 17 juli, 16.00 uur
Locatie: Oostblok, Sajetplein 39
Genre: muziek

Online zijn kaarten € 2,00 goedkoper dan aan de kassa.

Letop! Deze voorstelling is afgelast!