ROMP

DE GEMEENSCHAP

Vitaal theater over de dood

Oud zijn. In een bed liggen. Niet lang meer te leven hebben, maar nog zoveel willen als een kind. Boos zijn op de wereld die verandert. Vervuld zijn van herinneringen en toch blijven geloven in het belang van verbeelding en verwachtingen. Dit alles overkomt de vrouw in ROMP.

Karina Holla belichaamt deze vrouw. Er is bijna niets meer dat ze nog kan doen en niemand zit nog op haar te wachten – maar haar geest is sterk en praten kan ze nog wel. En dat doet ze, hartstochtelijk.

Naast haar bed zit een man (Gerardjan Rijnders). Hij luistert. Of niet? Misschien kent hij al haar verhalen al, misschien wil hij ze niet horen. Hij blijft een nabije vreemde. Pas als de vrouw eindelijk stil valt en met de onbeweeglijkheid van een dode in haar bed ligt neemt hij het woord.

In een maatschappij waar steeds meer en steeds langer levende ouderen zijn richt ROMP zich op een actuele problematiek: die van de mensen die niet meer meedoen. Een leven lang zijn ze zelfstandig, eigenzinnig en onafhankelijk geweest, maar nu is hun wereld klein en aan hun wereldbeeld hebben jongere generaties geen boodschap meer. Hoe sterk ze zich ook verzetten – hun weg gaat maar één kant op.

ROMP gaat over herinnering, over het denken dat doorgaat terwijl het lichaam niet meer kan. Over teleurstelling, maar ook over warmte en kleuren die kunnen worden teruggeroepen.

ROMP is bitter maar op een grimmige manier ook vrolijk. ROMP bezingt het leven met de mond van een vrouw die gaat sterven.

Regie: Roy Peters | Tekst: Rob de Graaf | Spel: Karina Holla en Gerardjan Rijnders | Scenografie: Marijn Akkermans | Kostuums: Marrit van der Burgt | Licht en geluid: René Rood.

ROMP wordt financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Lira Fonds.

BESTEL KAARTEN

Datum: zaterdag 21 oktober
Tijd: 20.30 uur
Duur: 75 minuten
Genre: theater

KEUKEN GEOPEND

In het kader van de voorstelling is onze keuken geopend. Onze koks laten zich deze avond inspirerend door nostalgisch eten. Meer informatie volgt spoedig.

Wilt u komen eten deze avond? Dan kunt u dat even aan ons laten weten door te mailen naar restaurant@oostblok.nl.

Online zijn kaarten €2,00 goedkoper dan aan de kassa.