Over vrijheid gesproken

EEN ODE AAN KETI KOTI

De dag voor het Keti Koti Festival op 1 juli in het Oosterpark, staat bij ons geheel in het teken van de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij.

Met Over vrijheid gesproken brengen we een avondvullend programma vol muziek, verhalen en voordrachten van o.a. violist Yannick Hiwat en De Vurige Harten Club met o.a. Babs Gons en Gery Mendes over een gedeelde geschiedenis met verschillende perspectieven op wat vrijheid is.
Met:

Yannick Hiwat
Deze jonge violist combineert Klassiek, Jazz, Pop, Wereldmuziek en Hiphop.
Hij studeerde klassieke muziek en jazz aan het conservatorium en werkte o.a. samen met Snarky Puppy en Cinematic Orchestra.

Speciaal voor Over vrijheid gesproken werkt hij momenteel aan zijn soloperformance ‘We Are Here!’ over uitsluiting en onderdrukking, over openheid en vrijheid.


De Vurige Harten Club
Katoen & Tabak – verhalen uit het zuiden

Een drietal performers vertelt de verhalen van hun voorouders die opgroeiden in gevangenschap. Geïnspireerd op slave narratives uit het zuiden van de Verenigde Staten, hun eigen familieverhalen en verhalen uit de overlevering.
Met verhalen, spoken word en muziek van Onias Landveld, Babs Gons en Gery Mendes.

Onias Landveld | Winnaar Storytelling – Van Dale Spoken Award 2015
Onias is een nostalgische schrijver die is gevormd door de soulvolle zaterdagen in zijn ouderlijk huis.  Met Otis Redding en de Motown legendes in zijn hoofd, 5 talen, 4 culturen en 2 landen in het hart weet hij je met zijn persoonlijke verhalen direct in het hart te raken!

Gery Mendes | o.a. Winnaar Grote Prijs van Nederland 2007
Gery is een bekende naam in de podiumkunsten. Een muzikale verteller pur sang!
Zeven jaar na de release van zijn debuutalbum ‘This is not an album… this is a phase’ presenteerde hij in 2014 de opvolger ‘Caminho’ (Portugees voor ‘weg’), wat staat voor de (muzikale) reis en vooral de groei die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt: zijn soulvolle, rauwe hiphop heeft zich ontwikkeld tot een bijzondere mix van singer-songwriter meets jazz en rock, waarin hiphop nog steeds onmiskenbaar aanwezig is.

Babs ‘de dramakoningin’ Gons
Schrijver, performer/theatermaker, docent creatief schrijven en tot voor kort de artistiek leider van Poetry Circle Nowhere, een gezelschap van jonge schrijf-en performance talenten in Amsterdam Oost. In 1999 leidde haar liefde voor literatuur tot de oprichting van Palabras, een maandelijks podium voor woordkunstenaars in Paradiso. Naast Palabras was Babs betrokken bij vele andere literaire programma’s en festivals. Ze staat regelmatig op het podium met haar dramatisch poëtische vertellingen waarbij ze de gebeurtenissen uit haar eigen leven, de ervaringen uit de levens om haar heen en uit jouw leven ter inspiratie neemt.

Katoen & Tabak is een samenwerking met Read My World 2017.

BESTEL KAARTEN

Datum: vrijdag 30 juni
Tijd: 20.30 uur
Duur: 90 minuten
Genre: divers

Online zijn kaarten €2,00 goedkoper dan aan de kassa.