Hendrik IV – Ongeschikt voor kinderen (8+)

Sanne Nouws/ Stip

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaii, dan zal er alleen maar pizza Hawaii zijn. Zo simpel is het. Maar dan komt de vrouw van het jeugdbeschermingszorgvoorzieligekinderendienstbureau (afgekort: Het Bureau) het theater binnen met een ernstigwoeste blik. Ze legt de voorstelling stil. Dit verhaal is volgens haar ongeschikt voor de jonge kinderen in het publiek. Er zijn al klachten binnengekomen van ongeruste ouders.

Met het wetboek onder haar arm waarin alle kijkregels staan, begint ze hele scènes te schrappen en af te plakken. De koning en zijn personeel komen in opstand, zo blijft er niets meer over van het koninkrijk en ook niet van het toneelstuk. Maar hoe gaan ze nou bepalen wat wel en niet mag?

Hendrik IV – Ongeschikt voor kinderen is een onconventionele voorstelling waarin kinderen ongezouten hun mening mogen geven.

Tekst en regie: Sanne Nouws Dramaturgie: Martine Manten Spel: Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Femke Arnouts en Len Pillen Vormgeving: Liesje Knobel.

Recensies Hendrik IV:
“Een Kekke opstand tegen vertrutting.” – Volkskrant ****

“Hendrik IV, ongeschikt voor kinderen een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.”  – Theaterkrant ****

“Het is een soort theater dat ik niet eerder gezien heb, verrassend en spannend.” – Kidseropuit.

BESTEL KAARTEN

Datum: zondag 9 april, 15.00 uur
Genre: familievoorstelling
Duur: 60 minuten

Online zijn kaarten € 1,00 goedkoper dan aan de kassa.