FRINGE: Neophilus

STUDIO ENKLAAR

In Neophilus zijn we de interactie tussen mens en machine, het onderzoekt tot hoever het begrip van identiteit opgerekt kan worden.

Wanneer we machines vullen met al onze persoonlijke data, wordt die dan niet ook een beetje deel van ons? Of worden wij deel van een groter geheel?
in een multimedia performance zien we de directe confrontatie tussen mens, technologie en zijn digitale shaduw. We worden misschien wel verleid om om de koude computer menselijke trekken te verwijten. De machine geld hierin als zowel een extensie van zijn gebruiker als een unieke identiteit op zichzelf.

Kan een computer het oneens zijn met zijn gebruiker? Kan de gebruiker twijfelen over de motieven van de computer? Nu technologie zich steeds meer, en steeds dieper ingraaft in ons dagelijks leven dreigt de werking ervan steeds minder zichtbaar te worden. Hierdoor vergeten we haast dat de technologie in alles een rol speelt. Er is geen mechanisch of fysiek object meer wat verwijst naar de werking. De technologie wordt een zwarte doos, waar je aan de buitenkant niks meer van kan aflezen. Tenzij het crasht. En je daar opeens staat, in je eentje.

data: donderdag 7 september
tijd: 17.30 uur
locatie: Sajetplein
duur: 30 min

Kaartverkoop via:
Amsterdam Fringe Festival