Duizend vaders

NHUNG DAM

In deze intieme voorstelling vertelt Nhung Dam over Duizend vaders, haar verrassende debuutroman (De Bezige Bij), én over haar leven, afkomst, idealen en dromen.

In een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een noordelijk vrachtschip uit het water gevist en in een voor hen onbekend ijskoud land geplaatst. Als de vader op een dag onaangekondigd vertrekt, zit de Chinese maffia het achtergebleven gezin op de huid. De elfjarige dochter raakt bekneld tussen de totale wanhoop van haar moeder en de gekte van de omgeving vol vreemden.

Nhung Dam (1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels.

Het contrast tussen de zompige veengrond en het consequent volgehouden magisch realisme is een effectief literair middel om de vervreemding van een vluchtelinggezin te verbeelden. Dam is met haar vrijzinnige pen een welkome nieuwe stem in de Nederlandse literatuur. De Volkskrant

Spel en concept Nhung Dam

BESTEL KAARTEN

Datum: vrijdag 20 oktober 2017
Tijd: 20.30 uur
Genre: theater

KEUKEN GEOPEND
In het kader van de voorstelling is deze avond onze keuken geopend.

MENU (€15,50)

Vietnamese loempia, een Noodle Bowl (keuze uit: garnalen, kip en vegetarisch), sesam balletjes als dessert.

Wilt u komen eten deze avond? Dan kunt u dat even aan ons laten weten door te mailen naar restaurant@oostblok.nl.

Online zijn kaarten €2,00 goedkoper dan aan de kassa.

  • Instagram
  • Instagram