Diep Verscholen in het Woud

HELMERT WOUDENBERG

Zieke koningen, wrede koninginnen, slimme prinsessen, gemene roofridders, dansende heksen, sterke jongens, brutale meiden, onzichtbare vrouwen, arme boeren, afgezwaaide soldaten, pratende paarden, driekoppige zeemonsters, levende buffelkoppen, sluwe draken, de heilige maagd en de duivel.

In Diep verscholen in het woud (reprise) wil Helmert Woudenberg het wereldrecord sprookjes vertellen gaan vestigen. Hij gaat er in anderhalf uur 64 vertellen op zijn geheel eigen speel- en vertelwijze. Alle sprookjes zijn precies even lang, elk 273 lettergrepen, en ze duren allemaal anderhalve minuut. En dit alles gebeurt met een verrassende muzikale omlijsting van Don Munzer op accordeon. Laat u meevoeren naar een middagje ‘Er was eens…’ met Helmert Woudenberg. Een unieke en sprookjesachtige ervaring!

Sprookjes duiken voortdurend op in het werk van Helmert Woudenberg, zoals al bij het Werkteater (Vrouw Holle, Alladin en de Wonderlamp) en zijn eerste solo (Zwarte Kunst). Helmert Woudenberg is al ruim veertig jaar acteur, regisseur en schrijver van prachtige stukken die betreft thematiek ook vaak uitweiden over geloof en over oorlog. Hij is onder meer bekend van succesproducties als ‘God vergeeft’, ‘Übermensch’, ‘Fortuyn’, ‘Jezus’, ‘De Olifant en de Duif’ en ‘Yes, Prime Minister’.  Ditmaal echter betreft het een uitstapje, een bijzonder project.

Spel Helmert Woudenberg

BESTEL KAARTEN

Datum: zondag 29 oktober
Tijd: 15.00 uur
Duur: 75 minuten
Genre: verteltheater | solo

Online zijn kaarten €2,00 goedkoper dan aan de kassa.