Double Bill

DE NOORDERLINGEN

Maar liefst twee voorstellingen van De Noorderlingen en Lies van de Wiel op één avond. De Productiegroepen van afgelopen jaar en van dit jaar staan in Oostblok, met om:

19:30 – ‘De onwaarschijnlijke doch waargebeurde geschiedenis van Pelle de Zwijger, Roze Marie en Lange Hans’ door Productiegroep 2017.

“Onder regie van Lies van de Wiel zette de 8 spelers van de productiegroep 2017 een vanaf begin tot het einde boeiend en verrassend toneelstuk neer.”- Vries.nu

Ik heb geen behoefte aan het verleden, dacht ik als kind. Het kwam niet bij me op dat het verleden behoefte aan mij zou kunnen hebben. (Uit: Extreem luid en ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safran Foer.)

Mensen van lang geleden met sporen in het heden, of andersom.
Vreemde snuiters, gelukzoekers en pechhebbers. Doorzetters, hoogvliegers en verliezers.
Verbonden door hetzelfde bloed, het lot en het toeval. Familiebanden en vriendschap.
Heden en onvoltooid verleden. Over de tijd. Leven en dood.
Er gebeuren dingen die niet kunnen. En toch gebeuren ze.
Klinkklare onzin, historische feiten en magisch realisme.

Regie: Lies van de Wiel | Spel: Productiegroep 2017 – Melanie Barelds, Jorn Jellema, Willem Klöpping, Marte Leijdekkers, Anou Maarsingh, Dora de Moor, Jante Stekelenburg, Emma Vermeulen | Vormgeving en productie: Herman van Keulen | Kostuums: Freja Roelofs.


21:30 – ‘Dansen Zonder Bril’ door Productiegroep 2016

“Jeugd maakt hogeschooltheater” – Dagblad van Het Noorden*****

Hoe scherp is de werkelijkheid? Hoe zacht zijn je dromen?
Voor mensen die geen bril dragen is alles eenvoudig. Als je een bril draagt, leef je in twee verschillende werelden. Zonder bril heeft de wereld geen scherpe kantjes, wordt hij zacht en vaag. Met bril krijgt alles zijn gewone hardheid en scherpte terug en zie je de wereld zoals hij is. Dansen doe je zonder bril, maar is de dans van de werkelijkheid te ontspringen?

Als niemand meer zijn dromen zou koesteren dan zou er nergens meer gedanst worden.

“Dansen Zonder Bril verbeeldt krachtige kwetsbaarheid” – Dansmagazine.nl

De Noorderlingen – vooropleiding theater maakt en speelt de dansante theatervoorstelling Dansen Zonder Bril onder andere geïnspireerd door het boek De kleine ballerina van Patrick Modiano.

Regie: Lies van de Wiel | Spel: Productiegroep 2016 – Pam Blankert, Kevin Cusiël, Sanne Bokkers vervangt Robin van Dijken, Raven Ferguson, Monica Hofman, Marte Leijdekkers en Thomas Winter | Techniek/muziek: Herman van Keulen | Kostuums: Freja Roelofs.

De Noorderlingen – vooropleiding theater Groningen is twee in één: opleiding en productiehuis voor talentvolle jongeren tussen 12 en 21 jaar. De Noorderlingen biedt talenten een meerjarig les- en trainingsprogramma, gegeven door een team van makers; van acteurs en regisseurs tot componisten en choreografen. Uit de meest getalenteerde jongeren, die van theater hun beroep willen maken, stellen ze jaarlijks de Productiegroep samen. De Noorderlingen staat al bijna 35 jaar garant voor spelers en makers die een aanwinst zijn voor het landelijke theater- en filmcircuit.

Meer informatie: www.denoorderlingen.nl

BESTEL KAARTEN

Datum: zaterdag 24 juni
Tijd: vanaf 19.30 uur
Genre: theater

Online zijn kaarten €2,00 goedkoper dan aan de kassa.